- Å få være med å bygge et hus er en kjempemulighet får å få verdifull praksis, sier lærer Roger Ervik.

Elevene som går VG1 bygg og anleggsteknikk, VG2 byggteknikk og VG1 elektro ved Guri Kunna videregående skole har nemlig vært med å bygge det nye huset til Tore Myrseth og kona, i Merksteinveien på Sistranda.

De har planert og støpt ringmur til huset, som kom i ferdige moduler. Og de har støpt plate til garasjen, som de nå holder på å sette opp.

Samtidig driver de å innstallerer elektrisk anlegg, og innreder huset.

Stig Rune Elvemo synes det er mye bedre å bygge hus på ordentlig, enn å øve seg på skolen.

I potetåkeren til svigerfar

Tore Myrseth er storfornøyd med innsatsen, og gleder seg til å flytte inn på gamle tomter.

- Jeg og kona bygget nytt hus på nabotomta i 1972. I mellomtiden har vi bodd sør i landet, og de siste årene i Ervika. Nå flytter vi tilbake på den gamle potetåkeren til svigerfar. Da er ringen sluttet, sier Myrseth.

- Guttene har gjort en kjempejobb. Huset vi bor i nå har tre etasjer, så vi ser frem til å ta i bruk det nye huset, som er i ett plan, sier Myrseth.

Learning by doing

- Vi ble spurt om å delta i dette prosjektet av Rune Myrseth, som er byggherre for huset. Etter en faglig diskusjon på skolen fant vi ut at det ville vært lærerikt og fint. Vi oppnår mange kompetansemål ved at elevene får være ute i praksis. Dette er virkelig learning by doing, mener lærer Ervik.

Han merker at elevenes motivasjon er større ute i felt enn i klasserommet.

- Jeg foretrekker å ta elevene ut av skolen. Der er det veldig opptatt av friminuttene. Nå føler de mer at de er på jobb. De er så ivrige at de noen ganger ønsker å holde på utover skoletiden for å gjøre ting ferdig.

Flytter inn: Tore Myrseth synes elevene gjør en kjempejobb. Han flytter inn når de er ferdige.

Lærer mer

Det er Stig Rune Elvemo, som går VG1 bygg og anleggsteknikk, enig i.

- Det er bedre å være med på bygging av et hus, enn å stå inne i hallen og snekre kasser, eller sitte i klasserommet på skolen. Vi lærer mer nå, når vi gjør noe vi kommer til å gjøre i fremtiden, sier Stig Rune.