Redningsetatene lar seg ikke stanse selv om uværet herjer. Torsdag kveld var det duket for ny øvelse for redningsskøyta Horn Flyer og 330-skvadronen fra Ørlandet.

Selv om det til tider var full storm og mørkt på Kråkvågfjorden mellom Hitra og Ørlandet, lot hverken redningsskøyta eller helikopteret seg stoppe.

Kenneth Akseth, som er vikar på Horn Flyer som er stasjonert i Fillan, var med på øvelsen. Han forteller at det var en vanlig øvelse der helikopteret blant annet firer ned redningsmann, båre og lensepumpe - og deretter alt tilbake igjen.

- Selv om det blåste godt med full storm i kastene, bød øvelsen ikke på problemer. For oss gjelder det selvfølgelig å holde båten på stabil kurs. Men det er en god båt og vi godt utstyr, så vi klarer oss godt også i skikkelig uvær, forklarer Kenneth Akseth.

Slike øvelser er vanlige for han og de andre i besetningen på redningsskøyta. Ofte trenes det hver eneste uke på slike hendelser - for at alle som ferdes på sjøen skal kunne føle seg trygge på å få god og kyndig hjelp dersom ulykken skulle være ute.

Redningsøvelse i full storm på Kråkvågfjorden.

Bildene her er tatt med hjelm-kameraet til redningsmannen som fires ned til Horn Flyer.

Redningsøvelse i full storm på Kråkvågfjorden. (Foto: 330-skvadronen, Ørlandet)