Det har vært mye oppmerksomhet rundt skiltet som Jarle Kjørsvik satte opp på Titran, som en munter demonstrasjon mot den humpete veien ut til Frøyas vestligste grend.

Men forrige uke var skiltet fjernet.

- Jeg syntes det var litt ekkelt at noen bare hadde fjernet skiltet. Folk har bare syntes det har vært artig. Jeg har snakket med folk som har kommet til Titran og spurt om hvor skiltet er hen, men de har kommet for sent. De blir skuffet når de ikke får se det, sier Kjørsvik, som hadde en aning om at det kanskje var Statens vegvesen som hadde tatt med seg skiltet.

- Skjønner at publikum reagerer

Torgrim Aalmo, driftsleder ved Mesta, bekrefter at det er de som har tatt ned det hjemmesnekrede Titran-skiltet. Mesta har kontrakt med veivesenet på vedlikholdet på veien i øyregionen.

- Jeg skjønner godt at publikum reagerer på at vi tar ned skiltet. Det var et kreativt og artig skilt, men i vår kontrakt med Statens vegvesen er vi forpliktet til å ta ned ulovlige skilt. Ellers er det vi som får bøter fra veivesenet, sier Aalmo.

- Kan være trafikkfarlig

Grunnen er regelverk og trafikksikkerhet.

- Det er noen standarder til hvordan skilt skal se ut og hvor det kan plasseres. Og om et skilt tar oppmerksomheten vekk fra veien kan det også være trafikkfarlig, forklarer driftssjefen.

- Kan hentes på Sandstad

Skiltet er ikke beslaglagt, og eierne kan få det tilbake om de vil.

-  Skiltet er i god stand og kan hentes på Sandstad veistasjon. Men de kan ikke sette opp skiltet igjen. Da må de i så fall søke veivesenet om å få sette det opp. Men det tror jeg ikke de får lov til uansett, sier Aalmo.