Kandidat A: SILJE ELISE ØDEGÅRD

Send: HF NY A til 2399

Silje Elise Ødegård flyttet til Hitra i 2009. Opprinnelig kommer Silje fra Malm i Nord Trøndelag, men tilbrakte de siste årene i Trondheim før hun til slutt ble gårdskjæring i Dolmsundet. I byen jobbet Silje på taxisentralen før hun en dag møtte Erling Andre og ble grepet av bonderomantikken.

- Ja jeg husker godt det første møte med Hitra. Erling Andre inviterte meg hit på gården og disket opp med hjemmelagde pannekaker. Jeg likte godt både ham og pannekakene, og et halvt år senere, ja da hadde jeg plutselig fått adresse Hitra, smiler Silje og titter beundrende bort på bonden sin.

Men å leve av gårdsdrift på Hitra ble krevende, så i tillegg til gårdslivet i Barmanfjorden tok Silje seg arbeid på Hitra helsetun og er i dag stasjonert på Melandsjø omsorgssenter. Silje hadde imidlertid enda noen timer i døgnet til overs, og har ivrig engasjert seg i frivillige aktiviteter som livsglede for eldre, samt holdt gratis linedance-kurs for Ut-Hitra sportsklubb.

- Jeg trives godt her på Hitra og synes folket her ute har tatt godt i mot meg også. Hitra er et godt sted å bo og jeg savner ikke byen, smiler Silje Elise Ødegård. Klart overrasket over å være en av de tre nominerte til prisen ny-øyværing.

Se også:

Kandidat B: Eva Renate Bøe

Kandidat C: Eli Ann Karlsen