Fosenmessa 2004 samlet om lag 1000 kreative ungdommer i 2004. Frøya var også representert på messa som gikk av stabelen på Brekstad.

Fosenmessa er primært ei messe for ungdoms- og elevbedrifter på Fosen, men ungdommer med  oppfinnsomhet og tiltakslyst fra andre deler av Trøndelag var også velkomne.

Elevbedriften Sifisk på Sistranda.

Sifisk fra Sistranda

Elevbedriften Sifisk fra Sistranda skole deltok på messa med sine produkter.

I mylderet i Ørlandshallen prøvde de unge kremmerne fra Frøya å vinne publikums gunst i kamp med selgere av fuglematere og økologiske settepoteter, mens ei gruppe på scenen framfører den gamle The Kids-låta ”Forelska i lærer`n”.

- Vi selger tørrfisk og boltpilker i syrefast stål. Pilkene har vi tro på for vi bruker dem sjøl, og vi får fisk, fortalte Vegar Måsøval og Simon Reitan med en overbevisning bare gode selgere kan frembringe.

Sifisk ble startet i 2002 siden og drev todelt virksomhet.

Fiske, tilvirkning og salg av fisk er det ene beinet bedriften sto på, mens det andre var produksjon og salg av boltpilker i syrefast stål og messing.

Det kommer kanskje ikke som en bombe at tørrfisk ikke var det som slår aller best an i det ungdommelige miljøet på Fosenmessa.

- Det er mange som holder for nesen når de går forbi oss, innrømte Vegar Måsøval.

Men til tross for det gikk tørrfisksalget bra, fortalte de to frøyværingene. Salget av pilker var dårligere, sjøl om det ikke luktet av dem.

Vegar og Simon solgte bra med tørrfisk, men ikke alle likte lukta.