-  Biblioteket trenger plass på hyllene til nye bøker. Vi kasserer derfor bøker som er lite utlånt, døgnfluer, er uaktuelle eller vi har flere eksemplarer av, og selger de for kr 5,- pr/stk. I et bibliotek er det alltid naturlig utskiftning av bøker. Minst en gang i året har vi storopprydding i hyllene, slik kan vi ha en aktuell og spennende boksamling. Det er også viktig at biblioteket har plass til å vise fram bøkene. Det er da lettere å finne ønsket lesestoff, og lånerne finner ofte mer enn de egentlig har planlagt, sier Wenche Børø Larsen ved Hitra bibliotek.

- Jevnlig påfyll av bøker

Biblioteket har lagt bøkene ut på et bord til høyre for inngangen. Der vil det komme stadig nye bøker.

- Vi er ikke ferdig med ryddingen, slik at boksalget får jevnlig påfyll, og slik kommer det til å fortsette helt til vi har gått over hele biblioteket. Bøker som blir kassert er fremdeles mulig å låne fra andre bibliotek. Det er mulig å låne fra Nasjonalbibliotekets depotsamling, så bøkene forsvinner ikke, selv om vi ikke har de lengre, forteller Børø Larsen.

- Billige godbiter

- Boksalget har allerede vist seg å være en suksess, så her gjelder det å kikke innom jevnlig dersom man vil sikre seg de mest spennende eksemplarene. Det betyr at du kan sikre deg godbiter for en billig penge i vårt nye boksalg.

Er du ute etter spennende nyheter, kan biblioteket hjelpe med det også.

- Det er flere forfattere som har ventet med sine utgivelser til nyåret. Vi prøver å holde oss oppdatert, men om du ikke finner det du leter etter på hylla kan du komme med ønsker. Da kan vi kjøpe inn boka, eller låne fra andre bibliotek.