- Det var tre personer ombord i båten, og alle tre er fløyet til St Olavs Hospital. En er betegna som hardt skadd, en lettere skadd og den tredje nærmere uskadd, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge meldte ca. kl. 18:30 i kveld  at en fritidsbåt med tre personer ombord hadde grunnstøtt på et skjær. Grunnstøtingen har skjedde ved Tjønnøya nordvest av Frøya.

FOTO; Petter Vidar Vågsvær

– Grunnstøtingen har skjedd på et skjær som heter Bukkøyskjæret. Dette har skjedd i stor hastighet, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle til NTB.

Operasjonsleder Ebbe Kimo kan ikke bekrefte dette.

- Vi vet at det har skjedd en grunnstøtning, men hvordan den skjedde eller hvor stor fart båten hadde, vet vi ikke noe om, sier Kimo. Han forteller at det er snakk om en aluminiumsbåt og at personene ombord var fra 17 år til i 60-årene og at alle var menn.

- Personene i båten havnet i vannet etter grunnstøtingen, men de ble reddet opp av en oppdrettsbåt som var i området og fraktet til land  på Sørdyrøya.

Redningsskøyta Horn Flyer ankom stedet etter at personen var fraktet i land og bisto i arbeidet med å få fraktet båten opp på land.

Båtulykken har skjedd ved Sørdyrøya