Helgepraten med Frank

Vi begynner med etternavnet ditt. Angelvik eller Anglevik? Jeg ser du er oppført med begge variantene. Skal vi nøste opp i det med en gang?

- Ha ha. Ja, skal vi ta den lange eller korte versjonen? Det er farfaren min som har tatt med seg navnet Angelvik oppover til Frøya. Han kom fra et sted utenfor Sotra. Faren min endret det til Anglevik, men jeg heter Angelvik. Og alle barna mine heter det samme. I passet mitt står det Anglevik, og må være litt obs på det når jeg er ute og reiser. Men jeg skriver Angelvik i hverdagen. Skjønner?

Apropos reise; er du ofte tilbake på hjemlige trakter på Frøya?

- Nei, altfor sjelden. Dessverre. Det blir vel en tur i året. Jeg har ambisjoner om å komme oftere på besøk til Frøya. Jeg flytta fra Frøya da jeg var 18 år, og etter det har jeg brukt tiden på å jobbe. Rett etter videregående begynte jeg å jobbe på Bewi og på Hotell Frøya. Og så har veien blitt til etter hvert som jeg har fått tilbud om nye og spennende jobber innen varehandel. Rett etter at jeg kom til byen ble jeg sjef på Narvesen i Nordre. Jeg fikk også være med å starte IKEA som leder fra første spadetak da Ikea skulle etableres på Leangen. Videre gikk ferden til XXL som varehussjef. Deretter gikk turen til ReitanConvienice som er en del av Reitangruppen. Jeg jobbet der i 8 år

Nå er du administrerende direktør i interiørkjeden Kremmerhuset. Og nylig ble du styreleder i Ranheim fotball. Du har rett og slett jobba deg frem til der du er i dag.

- Ja, og jeg har jobba hardt. Jeg føler vel at jeg har kompensert for manglende skolegang ved å arbeide ekstra iherdig. Svenn Bekken er et forbilde for meg. Han har vist meg at man kan utrette mye og komme langt med redelighet og hardt arbeid. Samtidig er det vel en fordel å kunne klare seg med få timers søvn.

Og det gjelder for deg?

- Ja, 4 -5 timer hver natt holder i massevis. Og når jeg er våken så er jeg ganske turbo. Jeg har blitt spurt hvor mange ekstra bokstaver jeg har. Henger du med, du som skal skrive dette?

Jeg henger med så godt jeg kan. Du har blitt fortalt det altså; at du har et ekstra gir som de fleste andre ikke har?

- Det er folk som har spurt om jeg er i slekt med Petter Stordalen, ja. Og selv om det ikke stemmer så skjønner jeg sammenligninga. Jeg er energisk og ser lyst på det meste. Men jeg har hatt tøffe tider i livet mitt også. Den tyngste perioden var da jeg ble enkemann som 30-åring. Det var umenneskelig tøft.

Hva har det gjort med deg å bli enkemann i så ung alder?

- Lindis var min beste venn, kjæreste og kone. Hun fikk kreft, og ble bare 28 år gammel. Tilbake satt jeg med to små gutter på fire og sju år. Det var rett og slett umenneskelig tøft. Men jeg bestemte meg for å hele tiden gjøre det aller beste for guttene. Og at Lindis alltid skulle være med oss. Vi snakker fortsatt mye om henne og er jevnlig på besøk til gravstedet. Du spør hva tapet av Lindis har gjort med meg. Jeg har blitt sterkere. Jeg har blitt flinkere til å leve i nuet og sette pris på de små tingene i hverdagen. Jeg er tydelig, og til tider for ærlig vil mange si. Samtidig er jeg opptatt av at de rundt meg skal ha det bra.

Det er på ingen måte vanskelig å forstille seg at dette var en mørk og tung tid. Hvordan kommer man seg videre etter et slikt tap?

- Med ansvaret for to små gutter hadde jeg ikke noe valg, selv om jeg kunne ha lyst til bare å legge meg ned. Men livet kan bli bra igjen. Tre år etter at Lindis gikk bort traff jeg Heidi. Hun er en fantastisk dame, og har gjort en strålende jobb med guttene. Etter hvert fikk vi tvillingene Filip og Mille, som i dag er sju år gamle. Og så var det ikke noen ulempe at Heidi har vært landslagsspiller i fotball. Hun har spilt på Trondheims-Ørn i mange år.

Ja, fotball har jo vært viktig for deg siden guttedagene. Og nylig ble du styreleder i Ranheim fotball.

- Jeg synes det var stas å bli spurt, og jeg tiltrådte i august i fjor. Samtidig er det viktig å huske på at dette er et lagarbeid, både på og utenfor banen. Det er ingen som drar lasset alene. Det gjelder i fotballen, og det gjelder ellers i livet. I Ranheim har vi nå fått på plass et nytt styre, gode sponsorer og dyktige spillere. Til sammen gir det resultater. Ranheim har gjort det svært bra så langt i år.

I tillegg til deg har Ranheim flere linker til øyregionen. På sponsorsiden har dere tidligere hatt Charlotte Audestad som sponsor. Nå har Ranheim fotball knyttet til seg en ny lokal aktør.

- Ja visst! Det var stas å få med Dolmøy Seafood som sponsor for Ranheim. Utrolig dyktig gjeng som er opptatt av utvikling og resultat. Og i spillerstallen har vi hatt Preben Øien fra Hitra. Som i år er å henter ny erfaring i Nardo 2. divisjon. Jeg synes det er stas at Ranheim fotball har betydning for øyregionen også. Jeg har en drøm om å få med meg A-laget på tur til øyrekka. Sula, Mausund, Bogøya, Halten. Det er virkelig lenge siden jeg har vært utover selv, og det hadde vært stort å ta med seg A-laget utover og vise frem den flotte øya som jeg kommer fra. Og nå har jo Frøya fått Storhallen også. Det hadde vært stas for laget å prøve seg der.

Familien Pedersen Angelvik. Bak f.v.: Marcus (20), Heidi, Frank, Sebastian (17). Foran: Tivillingene Mille og Filip (7). Foto: privat
Øyvind Storflor signerte kontrakt med Ranheim på tampen av fjoråret. Her sammen med Frank Angelvik. Foto: Ranheim Fotball