Flere av de smittede har vært på reise i inn- og utland.

- I den forbindelse oppfordrer kommunen til at alle som er/skal på reise begrenser antall nærkontakter så mye som mulig, skriver kommunen i en melding fredag kveld.

Kommunen har ikke avdekket smitte knyttet til barnehager eller skoler. Kommunens smittesporingsgruppe arbeider fortløpende med å kontakte nye smittede for veiledning.

Hitra kommune opplyser at de har gratis hurtigtester til utdeling for personer som får symptomer på luftveisplager og understreker at det er viktig at det er lav terskel for testing, da selv lette symptomer kan være indikasjon på koronasmitte.

– Kommunen antar at en større andel av de smittede har Omikron-varianten. Omikron har vist seg å være mer smittsom enn Delta-varianten. I likhet med det offentlig helsevesenet er  vi bekymret for økt smitte i samfunnet. En større smittebølge i Hitra kan gi store bemanningsutfordringer for våre kommunale helsetjenester og for produksjonen i våre bedrifter, skriver kommunen.

– Vår kommune har en relativt lav vaksineringsprosent i befolkningen, særlig i gruppa unge voksne. Vaksinerte opplever et mildere sykdomsforløp, noe som fører til mindre risiko for alvorlig sykdom og innleggelse. Vaksinerte som blir smittet får nesten ingen eller lettere symptomer, og belaster dermed ikke helsevesenet. Kommunen oppfordrer derfor alle til å ta vaksinen slik at vi sammen kan forebygge alvorlig sykdom blant våre innbyggere, skriver beredskapsledelsen.

Neste vaksineringsdag er på Hitra rådhus onsdag 12. januar mellom kl. 13:30 – 16:00.