Lokalavisa Hitra-Frøya tok turen innom Hitra FKs damelag for å sjekke forberedelsene foran en ny sesong. Ute hyler vinden sterkt og jentene gjør seg klar til trening i garderoben.

- Åhhhh! Denne vinden kommer jo til å ødelegger håret vårt, sier Ronja og resten av rommet begynner å le.

- Jeg antar du heter Røverdatter til etternavn da?, kontrer jeg.

- Nei, Rogerdatter, humrer hun i retur.

- Det kan jo ikke stemme. Nå prøver du å lure meg her.

- Nei, jeg sverger. Det er helt sant.

Resten av jentene ler fortsatt, men nikker ja. Jeg er fremdeles litt usikker på om jeg har blitt runddriblet eller ikke av jentene.

- Fantastisk stemning i laget

Laget løper ut på kunstgresset og man skulle nesten tro de var på bortebane ut i fra ulingen i lufta. Jentene prøver sitt beste å holde håret borte, så de kan se pasningsføttene sine.

- Vi har jo et veldig ungt lag til å være i fjerde divisjon. Snittalderen er bare på rundt 17,5 år. Vi har en keeper som snart blir 16 år blant annet. Men det gir en fantastisk stemning i laget, som du opplevde selv i garderoben, smiler trener Roger Sørensen.

- Må vinne mer

Totalt er det 18 jenter i troppen som har som mål å gjøre det bedre enn i fjor.

- Vi vant kun en kamp i fjor, så det må vi forbedre. Men det var mange 2-1 og 3-1 tap, så potensialet for å vinne er der. Litt mer erfaring, så blir dette et bra lag. Får vi flere på kampene våre som heier oss fram, kan vi slå hvem som helst på en god dag, mener treneren.

Siden laget skal være med til Jersey-OL i sommer, får de mulighet til å bryne seg på utenlandsk motstand også.

- Vi har spilt mot Grønland før og tapt knepent. Ellers møter vi vertslandet Jersey, så det blir en spennende kamp. Men vi trenger bare en seier i gruppespillet for å gå videre, så vi satser på det. Uansett om det er vind eller ikke, ler han.

Jentene fikk passningene til å sitte, til tross for vind i håret. Foto: <137><137>