Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein (aka Bobilkongen) skal ro fra Trondheim til Ålesund i løpet av en uke. Målet er å skaffe bidrag til kreftsaken.

Robin og Gunnar har nettopp gjennomført en prøvetur fra Stadsbygda, hvor de fikk overlevert båten som er bygget på Båtskott Trebåtbyggeri. Turen derfra gjorde de unna på to og en halv time. Båten er en Åfjordsbåt, en såkalt seksring med tre sett med årer.

De søker dermed gjeste-roere som vil ta i et tak med årene underveis.

- I tillegg blir vi veldig glade om noen tilbyr en varm dusj og ei god seng å sove i der hvor vi legger til kai, melder de to roerne.

Båten er en Åfjordsbåt, en såkalt seksring med tre sett med årer.

Dåp

Nå ligger båten til kai på pirterminalen i Trondheim. I kveld (torsdag) skal båten døpes. Gudmor er generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og fiskeriminister Harald Tom Nesvik vil også være med på seansen. Etterpå blir det reke-lag.

Roturen starter fredag. Første mål er Brekstad. Lørdag fortsetter turen mot Hitra hvor Sandstad blir neste stopp på ferden sørover. Etter planen skal båten være fram i Ålesund fredag 31. august.

I fjor syklet Robin langs hele norskekysten, med Petter som følge i bobilen. Se NRK-saken her. Ketil Solvik-Olsen var med også med og syklet en etappe.

Besøker fiskebedrifter

I år har altså duoen bestemt seg for å ro fra Trondheim til Ålesund. Underveis besøker de fiskebedrifter langs Trøndelags- og Møre og Romsdalskysten med oppfordring om å gi et bidrag til kreftsaken.

Når de ankommer Ålesund vil helseminister Bent Høie være med på avslutningsseremoni. Etterpå skal robåten auksjoneres bort til høystbydende.

Ro-ruten:

Torsdag 23/8 – 18 Dåp av Ronja «TBN» om bord i lekteren til Hallgeir Bremnes på Brattøra i Trondheim

Fredag 24/8 – 18 Trondheim – Brekstad (26,5 NM)

Lørdag 25/8 – 18 Brekstad – Sandstad (19 NM)

Søndag 26/8 – 18 Sandstad – Edøy (30 NM)

Mandag 27/8 – 18 Edøy – Kristiansund (19 NM)

Tirsdag 28/8 – 18 Kristiansund – Bud (30 NM)

Onsdag 29/8 – 18 Bud – Molde (18 NM)

Torsdag 30/8 – 18 Molde – Brattvåg (22 NM)

Fredag 31/8 – 18 Brattvåg – Ålesund (15NM)