På båttur fant Per Ervik et krabbeteinbruk som var kjørt over av en båt. Nå vil han minne på båtførere om å ta hensyn.

At det er mye båttrafikk på denne årstiden er det ingen tvil om. Solværsdager og behagelige temperaturer lokker enhver ut til det maritime paradiset. Men som alt kan også dette skape problemer for både menneske- og dyreliv. Innringer Per Ervik ber folk ta hensyn når de er på sjøen, han forteller om en nylig hendelse ved Storøsundet på Innhitra:

- Jeg var på tur med mine to barnebarn da jeg oppdaget en line med seks-syv krabbeteiner ligge i fjæra med avslitt tau, forteller Ervik.

Per Ervik Foto: (arkivfoto

Den erfarne fiskeren mener det er en uoppmerksom båtfører som har felt bruket. Per Ervik sier han umiddelbart tok kontakt med politiet. I høytid for båt og sjøliv ber han folk ta til fornuften når de ferdes på sjøen:

- Jeg skjønner ikke helt hvordan det skal gå an, for brukene er merket med blåser i alle tenkelige farger, og er satt sånn at de ikke står i veien for noen. Det handler bare om å sette ned farten og holde øynene åpne. Og om man sliter et tau så stopper man, det handler om sikkerheten til både menneske- og dyreliv, forsikrer Ervik.

Han har selv fått sitt laksenotbruk i Fillfjorden slitt to ganger iløpet av svært kort tid, og legger skylden på uoppmerksomme båtførere:

- Det er ikke alle som bruker fornuften, noe som er spesielt viktig i disse travle ferietider med båter i alle "valører" og hastigheter. Og når folk er så uoppmerksom som dette blir jeg bekymret, vi kan ikke ha det sånn, sier Per Ervik.