Foruten de store byene, får i år ikke bare en ekstra by/sted en VG-lista-konsert, men to. Hele 152 steder har denne gang deltatt i konkurransen “To byer Extra” som VG har kjørt i samarbeid med Extra.

VG-lista-showet skal i følge avisa være en manifestasjon av norsk musikk, samtidig som man vil presentere internasjonale stjerner.  Artister for VG-lista 2017 vil slippes våren 2017.

Med kreative stunts har byene og stedene gjort sitt for å lokke VG-lista til sin by.

I dag røpet VG hvilke seks av de 152 som går til andre runde. Jurymedlem Morten Olsen forteller at Sistranda på Frøya er en av finalistene. De andre fem er Fredrikstad, Dokka, Kristiansand, Sjøvegan og Leknes.

Tidligere år har Sortland og Førde vunnet konkurransen, og dermed blitt belønnet med et VG-lista-konsert med en rekke toppartister.

Engasjement og kreativitet

Juryen har bl.a. sett etter engasjement og kreativitet, samt engasjement i sosiale medier.

- Det er flere byer som virkelig har overbevist. Juryen har spesielt lagt merke til Sistranda, Leknes og Dokka. Der har folk vært med på alle etappene vi har hatt underveis, og sendt inn masse til VG-lista. Det er laget videoer, tatt masse bilder, folk har kledd seg ut, lagd musikk og kjørt ut store maskiner, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG.

Ny konkurranse

Lørdag starter kampen blant de seks kandidatene om å vinne hele konkurransen som går fram til 1. mai. Ved å følge med på VG-lista i sosiale medier, kan man se oppgavene til de seks byene/stedene der.

De to vinnere blir kåret i begynnelsen av mai.

Fra før av er det kjent at VG-lista vil ha konserter som vanlig på Rådhusplassen i Oslo samt Trondheim, Bergen og Bodø.

Extra-konsertene holdes 26. juli og 2. august.