Fløtta hit

En del drar nok kjensel på navnet; Truls Lorentzen ble nemlig utnevnt som fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i fjor. 42-åringen er musiker med gitar/bass som (hoved-)instrument og er aktiv innen mange musikkstiler. Han er og har vært medlem av en lang rekke band, blant andre ”Børeks Firo”, ”The School”, ”The Hærmætti Tysland Band” og ”Dog & Sky”. I tillegg er han dirigent for ”Svartlamon Hardkor” og har turnert mye med prosjekter i Den kulturelle skolesekken.

Fredag kveld er det imidlertid spillejobb med "Deckhands" på Kjeila Kro og Gjestgiveri som gjelder. Og før musikken dras igang, har Truls forhåpentlig servert mangt et måltid til spisegjester som kommer innom kroa. For han er nemlig også kroas nye kokk. Tilværelsen startet i slutten av juli.

- Jeg har drevet som frilansmusiker i Trondheim i mange år og var litt lei av det. Så kom det meg for øret at Kjeila mangla kokk og da meldte jeg meg frivillig, forteller Truls. Han skjøt riktignok ikke helt i blinde. Kjæresten og deres sønn har bodd på Mausund og da har Truls naturligvis vært på besøk. Dessuten har han vært med koret og underholdt under Utihavet-festivalen.

- Jeg har vært på besøk både somemr og vinter og fikk med meg januarstormer, så jeg visste på en måte hva jeg gikk til. Og det er en av grunnene til flytta hit. Jeg er for det første sjarmert over hvor fint det er her. Himmelen er helt latterlig diger, den største himmelen har sett! Og så er det veldig fine folk som bor her. Jeg er fascinert av at alle prater med hverandre. Det er nesten uhøflig ikke å prate med dem man møter på veien. Sånt kan jeg like. Folka som plassen - åpen og vindfull. Hehe.

- Hvilken type er du?

- Det er vanskelig å beskrive seg selv. Jeg er vel litt altetende, har holdt på med musikk innen aller fleste musikkarter og traktert litt forskjellige instrumenter. Hovedsaklig gitar, så klonker jeg litt på tangenter og dirigerer i kor.

Annenhver mandag reiser Truls til Trondheim noen dager for å være sammen med familien og pleie musikken.

- Jeg prøver å sjonglere både det jobbe her og være i byen med kjæresten min og sønnen vår. Nå i høstferien er de på Mausund igjen og jeg har tatt fri et par dager for å være sammen med dem. Da har vi trasket rundt på øya og vært på kaia og fanget krabber.

- Hvordan går det på Kjeila Kro og Gjestgiveri?

- Det går bra. Lørdag er det den årvisse krabbefesten i idrettshuset, så da blir det mye folk her ute. Derfor lager vi arrangement fredagskvelden, sånn at de som kommer utover kvelden før kan treffes og ha vorspiel.

- Du skal være musiker og kokk, du risikerer saus på gitaren..?

- Hehe, vi gjør ferdig matseveringa før vi spiller opp. Og søndag snekrer vi ihop cowboylunsj sånn at de som er i bakrus kan få i seg salt, fett og proteiner før de setter seg på ferga.

950 50 030 bjorn@hitra-froya.no