Nå er det drøftinger på gang for å få til ny lesertur i regi Hitra-Frøya i løpet av sommeren. To år har gått siden lokalavisa gjennomførte en vellykket tur til vest- og sørlandet. Mellom slagene med koronarestriksjoner og stengte hoteller greide vi å få til en trygg og fin tur med noe mindre antall deltakere enn normalt.

– Mange opplevelser ble det, og kanskje aller best husker vi turen ut fra Stavanger til blomsterprakten ved «Flor og fjære» på øya Sør-Hidle, sier Svend Sivertsen.

Gammelredaktøren har igjen sagt seg villig til å være reisevert for avisa, og sammen med Hugo Storsand i Orklareiser blir to, tre reisemål vurdert nå.

-Det blir i alle fall ingen tur ned gjennom Europa denne gangen så lenge krig og ufred herjer i Øst-Europa, sier Sivertsen.

Et av reisemålene som også har blitt ytret som ønske fra noen, er en «bli-kjent-tur» i Danmark. Orklareiser sjekker nå ut dette alternativet og kartlegger reisemål med muligheter for opplevelser og nytelser. - «Det er deilig å være norsk i Danmark» heter det i reklamen. Sannelig på tide å sjekke det nærmere. Nå avventer vi hva Orklareiser finner ut.

To andre alternativer blir også nærmere kartlagt med tanke på reise, opphold og pris. Det ene er en tur til Portugal med fly til Lisboa. En seks dagers tur med blant annet rundtur til Sintra og Cabo Roca pluss en tur til Porto.

Tredje alternativ er en Norgestur til Telemark og Sørlandet. Seks dagers tur som starter med Skien/Porsgrunn og tur på Telemarkskanalen. Nest siste dag en tur med Color Line på rute Sandefjord – Strømstad – Fredrikstad. Siste dag buss heim fra Fredrikstad.

-Nå får vi avvente nærmere kartlegging og signaler fra Orklareiser, sier Svend Sivertsen.