Vi våknet opp til regnvær i Hammarvika. Da passet det godt med en innendørs reportasje på Frøya Havbruksservice, før vi forflytta oss til neste bukta, Hammarvågen. Der fikk patruljen med seg både Hammarvik-historie og Frøya-historie samt et møte med hestemiljøet i Hammarvika.

Neste stopp på turen var Sistranda, der vi bunkra opp og slo av prat med folk fra småbåtforeninga. Siden vi hadde god tid før neste avtale, fikk vi innfallet å ringe Bjørgvin Ervik, som er bas på Frøyas største fiskebåt. Ti minutter etter var både han og vi på plass i Dyrvikhavna, hvor vi fikk en entusiastisk og fin omvisning om bord i ”Svanaug Elise”. Vi var også en tur bortom nærmiljøanlegget på Dyrvika, før vi dro til Mausund. Her har vi møtt både turister og innfødte mausundværinger.

En av erfaringene fra Mausundturen er at fiskene som er logoen til Utihavet, nå er blitt så populære og nærmeste symbol for Mausund, at produsenten har fullt opp med å lage nye og sende Mausundfisker av finér rundt om i hele verden.

Sein ettermiddagankom vi Vingleia fyr hvor vi møtte fyrentusiast Sigmund Myrseth. I skrivende stund går aggregatet sånn at vi får ladet batteriet i mobiler og fotoapparat. Så snart de er ladet opp, skal vi slå av aggregatet sånn at får lade indre batteriene i full stillhet utover natta.