-  Det er mye å gjøre her nå, men vi skal nok få tid til en kort prat, forteller daglig leder Bjørn Inge Kaasbøll i mellom telefoner og andre henvendelser.

En tysker er allerede på plass for noen spørsmål om båtene han skal hente, men forsvinner en liten tur ut for å inspisere båtene sine.

- Større nøyaktighet

En av flere båter som sveises ferdig etter å ha blitt designet på dataprogrammene til brødrene. Foto: Rune Eian.

- Vi har fått oss et helt nytt 3D-program som gjør at vi kan designe båtene med langt større nøyaktighet enn før. Før måtte vi kanskje tegne delene flere ganger fordi skjæringen ikke ble helt rett første gangen med 2D-programmet.

- Hvor mye måtte dere ut med for 3D-programmet?

- Mye!, ler prosjektleder Idar Kaasbøll i bakgrunnen, mens han klikker seg inn på en båtmodell og vrir den i alle retninger.

- Vi bruker fremdeles 2D-programmet vi har også. De utfyller hverandre godt, fortsetter han.

Leverer båter til polfarer

Lærling Martin Oldervik i full gang med å reparere motoroljepakningen på denne båten. Foto: Rune Eian.

Det nye trendene for båtkjøp gjør at de gamle modellene har godt av nytt redesign.

-  Folk ønsker mer fart og spenning og det handler vanligvis om å kunne tilby større motorer for aluminiumsbåtene vi har, forteller brødrene.

- Vi skal også levere fire båter til polfareren Børge Ousland, som skal gå i gang med et turistprosjekt i Steigen i Nordland, så det er gøy, legger Idar til.

Samarbeidet i over ti år

Sven Krügel er godt fornøyd med båtene han videreselger for Kaasbøll-brødrene. Foto: Rune Eian.

Etter en tur gjennom verkstedet og hallen hvor de sveiser, holder tyske Sven Krügel å få lastet på båtene han skal ta med til Hamburg på kaia. I 12 år har han og broren Mark samarbeidet med Kaasbøll for å videreselge båtene deres.

- Vi leverer båter til Spania, Irland, Sverige og hele Europa egentlig. Bare ikke Norge, men det tar disse guttene seg av, humrer han til Kaasbøll-brødrene som også må trekke på smilebåndet.

- Men vi er kjempefornøyd med båtene de leverer. Det som tysk kvalitet dette, konstaterer han lattermild.