I helga samles over 230 av Miljøpartiet De Grønnes listekandidater og ansatte på en konferanse på Fornebu ved Oslo for å forberede seg til høstens lokalvalg. På samlinga skal kandidatene skoleres i ulike politiske felt, bli kjent med sine partifeller og trenes i kommunikasjon.

Vil tilbake til kommunestyret

Fra Hitra MDG deltar førstekandidat Kjersti Lindal. Hun satt i Hitra kommunestyre perioden 1999-2003 for De Grønne, og har nå tenkt seg inn igjen til høsten.

-  Denne helga er veldig viktig for at vi i Hitra MDG skal kunne danne oss nettverk med ulike andre kandidater i partiet. Det er en styrke for partiet at vi har mange ulike kandidater. Alt fra ferske miljøvernere til erfarne rikspolitikere stiller til valg for oss, forteller Lindal.

Det viktigste for henne  helga blir å lytte til de tipsene leder for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth har for partiet.

- Næringsutvikling er veldig viktig i Norge nå som vi skal omstille økonomien bort fra den fossile avhengigheten. Vi ser allerede at arbeidsledigheten i Norge øker grunnet nedgang i oljevirksomheten. Det er også viktig at en kommune som Hitra klarer å tilby arbeidsplasser og et sunt næringsliv ved siden av de oppdrettslaks-relaterte næringene. Det har aldri vært fornuftig noe sted å legge alle sine egg i en kurv, påpeker Lindal.

Grønn næringsutvikling

På samlingen kan kandidatene velge ulike workshops.

- Jeg har valgt å delta på en workshop om grønn næringsutvikling. Når De Grønne får en plass i kommunestyret kommer vi til å ha et sterkt fokus på næringsutvikling for framtida, understreker førstekandidaten på Hitra MDGs liste

Hun roser også den korte veien mellom ledelsen og lokallagene i  De Grønne.

- Å få muligheten til å diskutere lokal miljøpolitikk med våre talspersoner Rasmus Hansson og Hilde Opoku under denne samlinga gjør at vi stiller sterkere i kommunestyret etter valget, mener Kjersti Lindal.