Ingen fotobokser i Sør-Trøndelag sørget for like mange førerkort-beslag som Hitratunnelens i fjor. Det viser politiets statistikk over automatisk trafikkontroll i Sør-Trøndelag i 2014, gjengitt i Adresseavisen.

-  Flest førerkort, 22 stykker, ble beslaglagt etter at bilførerne hadde passert fotoboksen i Hitratunnelen på riksvei 714 fra Hitra. I Hitratunnelen ved Sunde har 20 førerkort blitt beslaglagt, skriver avisen.

Totalt ble det inndratt 71 førerkort etter råkjøring forbi fotobokser i Sør-Trøndelag i fjor. Selv om Hitratunnelen har rekorden i førerkort-beslag, er det fotoboksen i Mannsfjelltunnelen på E39 i Skaun som tar flest fartssyndere. Her ble det delt ut over 4.000 fartsbøter i fjor.

Allerede halveis inn i fjoråret lå mye an til at Hitratunnelen skulle få denne lite ærefulle rekorden. Som Hitra-Frøya skrev i august, så ble det gjort 26 førekortbeslag i Hitratunnelen fram til 31.juli, og at seks av de ti høyeste hastighetene i fylkets fotobokser så langt var registrert her. Av de fire tunnelene i fylket med ATK (automatisk trafikkkontroll), eller fotobokser, har flere sjåfører mistet førerkortet i Hitratunnelen enn i de andre tunnelene til sammen. Denne "rekorden" holdt seg altså året ut - med klar margin.