Beboerne på Frøya sykehjem var såre fornøyde etter å ha blitt underholdt med flott sang, fått servering og sett lysene bli tent i treet den første søndagen i advent.

Det er ikke bare de yngste som synes det er moro med markering av første søndag i advent. Det gjør mange av de eldste også, og beboerne på sykehjemmet på Frøya er ikke noe unntak.

Søndag ettermiddag var det klart for en fin adventsstund ved "Hjemmet", der Bjørn Fjeldvær var hyret inn for å synge for anledningen. I tillegg til beboere og deres pårørende, hadde mange av de ansatte med seg egne familiemedlemmer, slik at det var stappfullt i inngangspartiet på sykehjemmet da Bjørn Fjeldvær stemte i med Julekveldsvisa. Uten at han trengte det, fikk han god hjelp av mange av de frammøtte, noe som viste at dette var en sang mange kunne.

Hestehode gjennom vinduet

Etter mange fine sanger, servering av gløgg og pepperkaker, ble det opplyst at det sto hester og ventet utenfor, slik at alle som ville kunne gå ut og hilse på dem. De modigste ga også hestene brødskalker, noe som falt i smak både hos giver og mottaker.

En hest med navn Ramazzotti, stakk også hodet inn gjennom vinduet på stua, slik at de som hadde valgt å sitte der, også fikk et morsomt syn.

Til slutt ble det pakker

Etter seansen med sang og hestekos ble lysende tent i treet ved "rundkjøringen" på parkeringsplassen, og en del av beboerne trosset det sure været og ble med på en runde eller to rundt treet. Stemningen var god, og en av de eldre damene i førsteetasjen snakket trolig for mange da hun utbrøt:

- Dette har vært litt av en helaften.

Da visste hun kanskje ikke at det fremdeles gjensto en hyggelig overraskelse. For etter at hovedarrangementet var over skulle det vanke pakker, men det ville de ansatte vente med, til "hjemmet" igjen hadde falt til ro.