Båten som gikk på grunn ved Mausund torsdag kveld, tilhørte et rederi med adresse i Frøya kommune. Personen ombord var en mann i 50-årene, hjemmehørende i området. Han meldte selv fra til Florø radio om at båten hadde gått på grunn og tok inn vann. Både redningskøyta Horn Flyer, og Seaking fra 330-skvadroen på Ørland ble kalt ut.

Det blåste opp i liten storm da redningsskøyta kom frem, og de vurderte forholdene til å være for farlige til å nærme seg båten. Han ble derfor reddet av Seakingen.

Ut fra AIS-sporingen, gikk båten på grunn nord-vest for øya Klovningen, sør-vest for Aursøya.

Etter det lokalavisa kjenner til, forsøkte rederiet fredag å lense båten for vann for å holde den flytende. Det er ukjent hvordan det har gått.

Redningsselskapet: - Ikke forsvarlig

Havaristedet er utenfor hovedleia mellom Mausund-Bogøya-Sula, og det er urent farvann med flere grunner i nærheten. Båten ble derfor ikke berget torsdag kveld. Mannskapet på redningsskøyta måtte tenke på egen sikkerhet.

- Vi har våre egne sikkerhetsrutiner som vi går ut i fra. Personen ombord var allerede reddet av Seaking. Båten sto veldig trangt til, og ganske langt opp på land, for det var nesten fjære da vi kom. Det var trangt farvann og mye vind. Så vi gjorde en risikoanalyse, og vurderte det slik at det ikke var forsvarlig, sier skipsfører Helge Skarpnes til Hitra-Frøya.

- Så dere kunne risikert både egen båt og mannskap?

- Ja, vi tar fortløpende risikovurdering uansett hvilket oppdrag vi gjør. Og er det på grensen så er det på grensen. Og da er det nei. Den avgjørelsen er det jeg som skipper som tar, svarer Skarpnes.