Det er ikke alle historier om eierløse katter som ender like godt. Mange av kattene som har endt opp uten et hjem dør av sult eller sykdom, og noen er rett og slett i en sånn forfatning at de avlives om de fanges inn.

Heldigvis er det noen solskinnshistorier også. Om katter som kan temmes og som etter hvert får nye eiere. Katten Lilly er en av dem.

Tillit

Ungkatten Lilly ble, sammen med flere andre katter, fanget inn på Hamarvika før jul, i et samarbeid mellom Myas omplassering og Tonje Nielsen og hennes medhjelpere på Frøya og Hitra. Ettersom kapasiteten hos Myas var sprengt, skulle Tonje ta hånd om kattene inntil videre.

Fargerike Lilly var en av kattene som snart viste tillit til de firbeinte som ga henne husrom og mat, og som sørget for å få henne vaksinert og sterilisert. Snart strøk hun seg inntil sine livreddere, og var klar for omplassering. Men tilbudet om katter er større enn etterspørselen, så en omplassering, eller adopsjon om du vil, lot vente på seg.

Mistet en katt

På Hestvika på Hitra, hos Martina Schmid og sønnene Benjamin og Johannes, begge med etternavnet Kaald, sturet familiekatten Messi, etter at familiens andre katt ble påkjørt på nyttårsaften. Martina og guttene begynte derfor å tenke på å anskaffe en ny lekekamerat til Messi.

- Det var en kollega som fortalte meg at Tonje Nielsen hadde katter som gjerne skulle hatt et nytt hjem, sier Martina.

Så dro hun og sønnene til Frøya for å se seg ut en ny katt.

Usjenert og kosete

- Vi falt for Lilly fordi hun ikke var så veldig sjenert, og fordi hun virket så kosete, sier Benjamin (11) og Johannes (13). De gleder seg til Lilly skal komme hjem, for da har de to katter hos mamma, og to hos pappa.

Mamma Martina Schmid syntes det var veldig greit å ta over en katt fra nærområdet, og ikke minst hjelpe en eierløs pus som har hatt det vanskelig.

- At vi måtte betale for den er også helt greit. Nå slipper vi å ta turen til veterinæren for sterilistering selv, sier Martina.

Sofapus

Helt etter planen gikk overtakelsen likevel ikke. For selv om Lilly var kosete, var hun ikke vant til å bli løftet på. Første forsøk på å få henne inn i transportburet gikk ikke etter planen, men ei uke etterpå lyktes de, og Lilly tok fatt på reisa til sitt nye, permanente hjem på Hestvika.

- Jeg har fått tilbakemelding på at hun ligger og koser seg i sofaen, og at Lilly og Messi er blitt gode venner, så her endte det godt, sier Tonje Nielsen, som har flere katter som gjerne skulle fått nye og gode eiere.