En nytt turtilbud har sett dagens lys på Hitra. Målet er at dette skal være et lavterskeltilbud som alle kan være med på.

“Tirsdagsgruppa” i regi av Frisklivsentralen, LHL og revmatikerforeningen er allerede blitt et populært tur tilbud blant mange friluftsinteresserte.

Men mange føler at disse turene ikke er tilpasset sine ferdigheter. Samtidig sliter Hitra revmatikerforening med oppmøtet på sin stavgangsgruppe, og turlaget har fått liten respons på sine Rett-Ut-turer.

Derfor prøver nå LHL Hitra, Hitra Revmatikerforening og Hitra Turlag sammen å skape et nytt felles turtilbud.

- Dette er et lavterskeltilbud med korte turer, forteller Kari Glørstad (aktivitetsslikeperson i revmatikerforeninga), Lillian Mellemsæther (leder i revmatikerforeninga), Kari Raaket (Hitra turlag) og Per Krangnes (nestleder i LHL Hitra).

Hver torsdag

Turene vil foregå hver torsdag kl. 11.00. Fast oppmøtested er rådhuset i Fillan. Herfra kjører man sammen til dagens turmål. Deltakere som bor nær turstedet, kan selvsagt møte opp direkte ved parkeringen for turen uten å ta turen til Fillan først.

Det legges opp til rolig tempo på turene, og man kan gå så langt en ønsker på hver tur.

- Du må derfor ikke gå helt fram til turmålet dersom du ikke ønsker dette, presiserer Lillian Mellemsæther.

Turene

Den første turen gikk av stabelen allerede i går. De kommende torsdagene står Fuggelåsen på Sandstad (28.9), Heggvika på Fjellværsøya (5. 10), Hestnes–Stamnes (12.10), Brannan på Hestvika (19.10), Gammelveien fra Lakselva ved Fillan (26.10), Melandgruvene på Melandsjø (2.11), Terningsvatnet på Sandstad (9.11) og Aurn i Fillan (16.11) for tur.

På alle turene vil det bli med turledere fra en eller flere av samarbeidslagene.

- Bedre med en liten tur enn ingen tur

Turdeltakere oppfordres til å kle seg etter været. – Og ta med nistepakke og drikke. Vi legger alltid inn matpause på turene, sier arrangørene.

- Ikke vær redd for bli med. Vi ivaretar alle som er med på turen, lover de fire. Og Kari Raaket fastslår: –Det er bedre med en liten tur enn ingen tur!

Det er ingen påmelding til turene. Og det presiseres at en ikke må være medlem i noen av arrangør-lagene for å være med.

- Vi vil aktivere fleste mulig, og ønsker absolutt alle velkommen, sier Per Krangnes, Kari Raaket , Kari Glørstad, og Lillian Mellemsæther som lover trivelige og sosiale turer.