Det var et grusomt syn som møtte Hans Kristian Werkland, da han kom hjem til Nord-Dyrøya, etter at han hadde vært på nattevakt ved Salmar i fjor sommer.

- Jeg kom hjem fra jobb og skulle se om kaninene i 14-tia. Da var alle sluppet løs og gikk fritt . Tre lå døde i buret og fem andre unger var borte, fortalte Werkland, som hadde 18 kaniner av typen dvergvedder.

- Det så ut som kaninungene var slått ihjel, og en av dem var kappet i to. Politiet fant en kniv og noe annet på stedet, forteller Hans Kristian Werkland.

Saken fortsetter under bildet.

Lensmann Arild Sollie mente at udåden helt klart var utført av mennesker, og at det hadde skjedd i løpet av natta i forbindelse med festligheter. Politiet tok med seg kniven og andre gjenstander, som de sendte inn til DNA-test.

Politiet har nylig fått tilbake resultatene fra testen, som viser match med en person i DNA-registeret.

- Det ble gjort et DNA-treff på en av gjenstandene. Vi har en viss formening om at den personen vi har DNA-test på kan ha en tilknytning til saken. Men det gjenstår enda en del etterforskning for å klarlegge omstendighetene rundt hvordan gjenstanden havnet der. Det betyr ikke nødvendigvis at personen er tilknyttet drapene, sier lensmann Arild Sollie.