Siden dag én har Paul Strand stått backstage på Frøyafestivalen. Også i år, den tolvte utgaven, vil han bli å finne som frivillig blant arbeiderne.

Hvor han finner inspirasjonen, orket og drivkraft fra er et godt spørsmål, men Paul selv skylder på musikkinteressen:

- Jeg har en genuin interesse for musikk og kultur. Så synes jeg det er artig å få være med å lage en så stor happening som dette, sier 64-åringen.

Strand, som egentlig er fra Stjørdal og som nå er bosatt i Trondheim, har fulgt det samme backstage-teamet over en lang årrekke, og det var også med dette teamet han først ble med til Frøyafestivalen. Hvert år bruker han en uke av ferien sin på å frivillig hjelpe til under festivalen. Paul Strand føler det er avgjørende at alle bruker arbeidskraften sin:

- Det er nødvendig at arrangement har med frivillige for at det skal gå rundt. Det er tusen ting som skal gjøres. Og når man følger det samme teamet får man en unik samarbeidsevne og det går glattere og glattere for hvert år, man skjønner rutinene, sier Paul Strand.

I tillegg til en dugnadsånd uten like er han også hobbymusiker selv, og har barn som har spilt på Frøyafestivalen før. Men han mener at han ikke er alene om frivilligheten:

- Det er alltid like hyggelig og komme ut hit, for alle er så hjelpsomme. Mottagelsen gjør at jeg aldri er i tvil på om jeg skal være med å hjelpe til, skryter Strand.

Så lenge helsa strekker til vil Paul sørge for at artister og oppmøtte har det bra backstage, i forhåpentligvis mange år fremover.