Frøya Hitra Livsstil- og Folkehelsesenter inviterer til turer i øyregionens natur hele 17 ganger denne våren. Første tur er allerede tirsdag 3. mars.

- Dette er et tilbud for alle som ønsker å være med å gå turer i øyregionens flotte natur. Du kan gå så langt du ønsker på hver tur. Tempo tilpasses. Det er ingen forutsetning at du må være godt trent. Det stilles heller ingen krav om spesielle ferdigheter eller kunnskap, forteller Marthe Ervik og Øyvind Eian

Representanter fra Livsstils- og Folkehelsesenteret samt Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke avd. Hitra blir med på samtlige turer.

- Det er lagt opp til 17 turer i vår, hver tirsdag fra klokken 10, forteller de.

Den første turen går langs lett grusvei opp Tobbdalen (ved Volden, Hitra). Mens neste tirsdag (10 mars) går turen til trimhytta på Nesset (Dyrvik). Her er det lett grusvei og sti. Tirsdag 17 mars skal turgruppa gå til Roparholmen (Helgebostadøya) langs lett sti og traktorvei.

- Turlista oppdateres fortløpende på kommunenes hjemmesider. Det tas forbehold om endringer underveis. Det er ingen krav om at man må delta på alle turene for å være med i turgruppa, opplyser Livsstil- og Folkehelsesenteret, som ellers oppfordrer til å kle seg etter vær og vind og ta med niste og drikke. Fast oppmøte og samkjøring fra kommunehuset Sistranda og rådhuset Fillan.

- Dersom du bor nærmere turmålet enn oppmøtestedene, kan vi selvsagt avtale møte på veien dit, eller ved parkeringen før turen, sier Ervik og Eian.

Flere detaljer finner du også i lokalavisas kulturkalender.