Oppdatert kl. 00:15:

Det endelige valgresultatet er klart for Hitra. Arbeiderpartiet oppnår 39,0 prosent, en ørliten nedgang fra forrige valg, men beholder sine ni mandater i kommunestyret. Da 95 prosent av stemmene var opptelt, lå Ap an til hele ti mandater. Men da det endelige resultatet forelå rett over midnatt, viste den siste fintellingen at det er Miljøpartiet De Grønne som får dette ene mandatet. MDG gjør dermed comeback i Hitra kommunestyre.

Senterpartiet gjør et meget bra valg på Hitra og øker fra 4,7 prosent ved forrige valg til 7,8 prosent nå. Det resulterer i en dobling av kommunestyregruppa, fra ett til to mandater.

Høyre og Frp har i dag tre representanter hver i kommunestyret, og mister med dette valgsresultetet miste ett mandat hver. For de øvrige partiene blir det ingen endringer i mandatfordelinga.

Fra valgvake tidligere i kveld:

Flere partier er i kveld samlet i Hitra rådhus til felles valgvake.

- Vi er spent fordi man vet aldri med valg. Vi har ikke en samarbeidsavtale med Pp klar allerede nå, men vil se an etter valget. Men er naturlig å se til dem først siden vi har samarbeidet med dem. Valgresultatet får avgjøre, sier Ida Broholm, partileder i Hitra Arbeiderparti.

- Det blir ikke sånn, sier Dag Willmann i Hitra Høyre etter at det foreløpige resultatet foreligger.

- Vi vil helst ha til et fjerde mandat og kanskje fem så er vi ordentlig fornøyd, sier Willmann.

- Er det noen sjanse til å bytte ut Ap og Pp?

- Vi vet ikke helt hva Pp vil ennå, så det kan skje forandringer, sier Willmann.

Pensjonistpartiets Per Ervik ser ut i fra de foreløpige tallene pr kl. 21 ut til å ha økt oppslutninga i forhold til inneværende periode.

- Vi er et nystarta parti, så det er godt å vite at folk har tillit til oss, sier Ervik.

- Hvem vil dere samarbeide med?

- Det vil vi avgjøre etter valget, sier han lurt.

- Gikk tom for Venstre-sedler

Torfinn Stub, ordførerkandidat for Venstre:

- Vi er spent. Jeg håper vi får to mandater og de foreløpige tallene ser bra ut. Men på Kvenværet i dag var det ikke Venstre-sedler igjen kl 11, så jeg håper vi ikke mister et mandat på grunn av det. Da blir det levert klage i hvertfall, sier Stub.

Etter 95 prosent av stemmene var talt opp, så det ikke like lyst ut for Stub.

- Vi er ok fornøyd med at vi fortsatt har en representat inne og fortsetter fremgangen. Men en valgoppslutning  på rundt 50 prosent kan ingen av partiene være fornøyde med.

Oppdatert kl. 22:20

Partiene venter fortsatt spent på det endelige valgresultatet. 95 prosent av stemmene er telt opp. Her ligger Ap an til å kapre ett ekstra mandat og få totalt ti representanter i det nye kommunestyret. Sp ligger også an til et godt valg med en dobling av sin kommunestyregruppe fra en til to representanter.

- Ap-gruppa ser fornøyde ut, forteller lokalavisas reporter på valgvaka.

Høyre og Frp har i dag tre representanter hver i kommunestyret. De foreløpige tallene tyder på at begge partiene kan miste ett mandat hver.