Gymsalen i tidligere Frøya videregående skole er utsatt for hærverk, forteller kultur- og næringssjef Maciej Karpinski i Frøya kommune. Hærverket skal ha skjedd i løpet av sist uke.

- Ubudne gjester har revet ned og knust belysningen i salen. Nesten alle lysarmaturer i salen er ødelagt, sier Karpinski.

Omfanget av hærverket er så stort at gymsalen må stenges.

- Dette er bare trist og rammer våre idrettsutøvere og våre lag som er avhengig av å kunne bruke denne gymsalen.  Både barn og voksne mister nå en viktig arena for trening og vi har ingen andre muligheter i å erstatte den. Det som er enda mer trist er faktum at gymsalen var gjort i stand av frivillige fra idretten selv.  Mange timers arbeid av flere personer gikk nå tapt. Vi har snakket med eieren av bygget og saken blir anmeldt til politiet, sier Karpinski til hitra-froya.no.

Kultur- og næringssjef Maciei Karpinski

Det er flere idretter som trener i gymsalen, og det trengs ingen spesielle adgangskort for å komme inn. Også skoleansatte bruker salen til treningsaktiviteter. Karpinski sier de nå forhører seg med de som har faste treningstider i salen i håp om å komme nærmere når dette har skjedd.

- Det er veldig sørgerlig. Det er mange idretter som bruker gymsalen, for eksemel Daniese i tae-kwondo, som forbereder seg til europamesterskapet. Hun og den idretten blir nå rammet, det er veldig kjedelig. Det samme gjelder for basket-laget. Her er det nettopp investert 60.000 kroner til nye kurver ved hjelp av næringslivet. Det er så sørgerlig, sier Karpinski.

Lensmann Arild Sollie sier politiet er varslet om forholdet og at en politipatrulje har vært på stedet. Men han har i øyeblikket ikke oversikt over rapporten fra patruljen.