Seriesystemet i Norge legges om til neste sesong. Man får en spissing der 2. divisjon reduseres fra fire til to avdelinger. Dette får følger nedover i systemet, ved at nesten halvparten av dagens 2. divisjonslag havner i tredje (regionligaen), og cirka to-tredeler av dagens 3. divisjonslag havner i fjerde (kretsligaen). Hvor mange av lagene i Frøya og Hitras avdeling i 4. divisjon som får fortsette i fjerde, og hvor mange som rykker ned i femte, er ikke avklart. Det er to faktorer som avgjør dette:

- hvor mange Trønderlags-klubber beholder plassen i 2. divisjon.

- hvor mange klubber med andrelag som spiller i divisjonen under førstelaget, rykker ned en divisjon.

For tredjedivisjon er det fastlagt hvor mange lag som berger plassen: fire i hver avdeling. Men for fjerdedivisjon vil dette flyte helt fram til divisjonene over er ferdigspilt.

- Det vil være mellom to og fem lag som holder plassen i fjerdedivisjonsavdelingen, alt etter hvordan det går med alt det andre. Vi kan ikke si hvilken plassering man må ha for å være trygg, sier daglig leder i Trøndelag fotballkrets, Bjørn Langørgen.

Trøndelag fotballkrets utarbeidet en oversikt ut fra stillingen i alle divisjonene per 30. juni. Da lå Hitra FK på fjerdeplass, og ville beholdt plassen, mens Frøya FK på syvende ville rykket ned i femtedivisjon. Slik det var akkurat da var det fem lag som berget plassen i avdelingen.

I skrivende stund har Frøya femteplassen, men selv om de holder den plassen til sesongslutt, er de ikke garantert 4. divisjonsspill neste år.

Hitra ligger for øyeblikket på tredjeplass, men selv om de klarer å holde stillingen, er heller ikke de sikret mot nedrykk til femte.

Hitra har seks kamper igjen å spille, mens Frøya har bare fire. En av de gjenstående kampene er lokaloppgjøret mellom disse to, som spilles på Nabeita søndag 16. oktober. Det er veldig jevnt mellom lagene på øverste halvdel av tabellen, der det i skrivende stund er kun fire poeng mellom Kvik som leder og Nardo 2 som ligger på sjetteplass.

Førstkommende søndag tar Hitra imot Nardo 2 i Hitra idrettspark, mens Frøya spiller borte mot Meldal. Begge kampene blir nøkkelkamper med fire av de seks lagene som kjemper om å holde seg i divisjonen.

Slik er tabellen akkurat nå