Det ble en del styr etter at fisketuristen Ralf, som i gledesrus oppga etternavnet sitt som Bosser til Hitra-Frøya, men som i andre medier blir kalt Buser, dro på land den gigantiske langa på den internasjonale "narredagen" 1. april.

LES OGSÅ: GLEDESKYSS FOR NY NORSK REKORD

For det som først bare ble sett på som ei svært stor lange, viste seg snart å trolig være ny sportsfiskerekord av arten. Problemet var at den var veid på en vanlig bismer, da ingen hadde tenkt på at det kunne være en rekordfisk, og som måtte veies under strenge kriterier. Men etter at bismeren er kontrollert, og flere vitner har bekreftet vekta, er den altså godkjent.

- Godkjenning skjer egentlig ikke før Villmarksliv har trykket norgesrekorden i juni, men det kan hende vi legger den inn på listene på nettet før den tid, skriver Chris Appleby i Alt om Fiske i en epost til Hitra-Frøya.

Gigantfisken ble tatt på sluk egnet med makrell, på 120 meters dyp, og målte 173 centimeter fra snutespiss til spord, og veide 41 kilo. Nå er langa altså godkjent som norsk rekord, og den er også større enn gjeldende verdensrekord på 40,1 kg. Men hvis den skal godkjennes som ny verdensrekord, er det fiskeren selv som må melde inn fangsten til IGFA (International Game Fish Association).

VIL DU LESE FLERE UTROLIGE FISKEHISTORIER? BESØK VÅR JAKT- OG FISKE-SEKSJON HER

Om Ralf Bosser (eller var det Buser?) kommer til å gjøre det, vet vi ikke. Og egentlig kan vi forstå at han i lykkerus kan glemme hvordan han skriver sitt eget navn. Det er ikke hverdagskost for noen å reise fra Tyskland og til Svellingen på Frøya og sette ny sportsfiskerekord.

KANSKJE VERDENS STØRSTE: Nå er det klart at langa Ralf tok på stang for en måneds tid siden er ny norgesrekord i sportsfiske. Uoffisielt er det også verdensrekord.