Familien til mannen som omkom i en ulykke mellom sykkel og traktor på Byneset mandag 16. mai, har nå frigitt navnet. Det var 73 år gamle Paul Martin Grindskar fra Knarrlagsundet som omkom.

Ifølge politiet var han i et følge med kona og sønnen da ulykken skjedde i en smal sving.

- Det er veldig smalt og svingete på stedet, og det er også montert speil. De som syklet var kjent med at dette er en farlig strekning, og tok det veldig med ro, sier Grete Fossum, etterforskningsleder ved Heimdal politistasjon, til adressa.no.

Paul Martin Grindskar (til høyre) har i en årrekke vært svært aktivi frivillig og politisk arbeid på Hitra. Dette bildet er fra Hitra misjonssenter i vinter hvor Grindskar underholder sammen med Nils Vang (t.v.) og Leif Bakeng

Paul Martin Grindskar var politisk aktiv i Hitra kommune gjennom en årrekke, og har vært fast representant eller vara for Kristelig Folkeparti i Hitra kommunestyre i mange perioder fra 1976, nå sist som 1. vara i perioden 2011-2015.

Grindskar var også sentral i etableringa av Frivilligsentralen på Hitra og ikke minst drifting av det frivillige arbeidet knytta til sentralen, opplyser ordføreren i Hitra. Flere politiske møter blir tirsdag 24. mai utsatt siden ordføreren og lederen av Frivilligsentralen skal delta i begravelsen. Paul Martin Grindskar gravlegges fra Nordbotn kirke.

Årsaken til ulykken er fortsatt ikke klarlagt.