Håkon Vikaskag ved Frøya havfiskekamp på Svellingen var denne uka vitne til at en av hans tyske fisketurister kan reise hjem med en fiskehistorie av de sjeldne.

- Han har vært her før også, Charlie, som vi kaller ham, og har fått storfisker før. Men dette er den største fisken han har fått og den største fisken fanget her på campen. Så selv om det ikke er ei rekordstor kveite, er det rekord både for Charlie og for oss, og han gråt av glede da fisken var trygt ombord. Først trodde jeg han hadde kjørt istykker motoren eller noe, sånn som han hoiet da han kom på land, forteller Vikaskag med et stort smil.

Det ble fisket med stang med gummifisk som agn på omlag 40 meters dyp utafor Svellingen da kveita beit på. Da startet en lang og tung kamp for å overliste storfisken.

- Charlie kjempet i en og en halv time før han klarte å få den opp. Kveita gikk til bunns flere ganger, men ble etterhvert utmatta og Charlie klarte å berge den. Det vil si, han måtte ha hjelp av kolleger, forteller Vikaskag.

Veiinga viste at kveita var hele 74 kilo tung, og den var en meter og 89 centimeter lang. Fiskecamp-driveren forteller at det er uvanlig at turistene får så stor fisk på sånt utstyr, og ikke minst at man klarer å få fisken i land.

- Det er ganske beundringsverdig og veldig sjelden at man klarer å få en så stor fisk på stang. Men han er en dreven hobbyfisker og gjorde alt riktig. "Mitt livs fisk" ropte han, og han har nok rett i det, sier Vikaskag og ler.

Har du også en god fiskehistorie? Ta kontakt på post@hitra-froya.no eller 72440400