Mange sportsfiskere drømmer om å sette verdensrekord, og forWolfgang Götz fra Tyskland ble drømmen til virkelighet da han andre påskedagdro opp en enorm lange fra 152 meters dyp, en plass mellom Kvenvær og Titran.

- Langen var 1,82 meter lang, og 94 cm rundt buken. Denveide 46,7 kilo, så det skulle ikke være noen tvil om at det er nyverdensrekord, etter som den gamle verdensrekorden var på 40,1 kilo, sierBjarne Johan Faxvaag ved Kvenvær Sjøhusferie, der Wolfgang Götz jobber somfiskeguide.

Den gamle offisielle verdensrekorden ble tatt ved Shetland i 2002, mensen lange på 41 kilo ble tatt ved Frøya i april i fjor, og var godkjent somnorgesrekord inntil nå.

Men langen som ble tatt mandag er ennå ikke offisieltgodkjent som verdensrekord.

- Det gikk kjapt å få den godkjent som ny norgesrekord, menregistreringen som ny verdensrekord er mer omfattende og kan ta flere måneder,sier Faxvaag.

Han tror en verdensrekord vil være positivt forfisketurismen i regionen.

- Det er artig at det er tatt ny verdensrekord og det skaperinteresse for Kvenvær og regionen som sådan. Jeg regner med at dette vil giutslag på bookingen for folk som ikke har vært her før, mener Faxvaag.

Sidbuket: Verdensrekordlangen var 94 cm rundt buken, 182 cm lang, og 46,7 kilo.