- I dag holdt jammen meg på å gå "gæli", forteller Per Ervik til lokalavisa fredag ettermiddag. Under en kjøretur i Fillan sentrum samme morgen, kom det plutselig en skygge av person ut i veibanen over gangfeltet. Helt uten refleks, ifølge lokalpolitiker Ervik, som fikk seg en støkk han sent vil glemme.

- Du kan si at vi var heldige begge to. For dette kunne ha endt med en stygg påkjørsel. Jeg har heldigvis tilgode, som fører av bil i over femti år, å kjøre på noen, men i dag holdt det på å gå skikkelig galt, forteller Ervik. Han vil bruke historien til å minne oss alle om viktigheten av å bruke refleks, og samtidig trafikksikkerhets-myndighetene om at man må gjøre det som råd er for å bedre forholdene for gående best mulig.

- Dette var en person som dessverre ikke brukte refleks. Personen var vanskelig å oppdage både for meg som sjåfør og for passasjeren jeg hadde med meg. Heldigvis fikk jeg stanset bilen før den store ulykken skjedde, sier Ervik som også understreker at det er han som sjåfør som har det fulle og hele ansvaret.

- Jeg tror at vi med bedre belysning ved hvert fotgjengerfelt kan få en bedre oversikt, både i Fillan sentrum og andre steder i kommunen med fotgjengerovergang, sier Ervik, som vil be om at kommunens trafikksikkerhetsutvalg diskuterer saken.