Det var mye latter og god stemning da tidenes første øymesterskap i noen særdeles utradisjonelle øvelser ble holdt på motorsportsenteret på Flatval i dag.

Livsglede for eldre på Frøya og Hitra har flere ganger samarbeidet med motorsportklubben NMK Frøya om aktiviteter for de eldre på øyene. Tidligere har de fått blitt med å kjørt bil, men denne gangen fikk noen ideen om et uhøytidelig øymesterskap på motorsportsenteret. Øvelsene det skulle konkurreres i var blant annet gebisskasting, rullatorløp og stavsprang med krykke.

- Vi har jo så godt samarbeid med Hitra nå, så vi prøver å utfordre hverandre litt på aktiviteter for å gjøre hverdagen til de eldre litt triveligere. Dette syns vi var en super idé, sier nestleder i Livsglede for eldre på Frøya,  Eli Iren Sandvik. Hun og Evy Werkland åpna øymesterskapet med snorklipping og parodiering av ordførerne på Hitra og Frøya.

- Vi har hengt opp lapper litt over alt og invitert folk, og dette ble bra! Været var også med oss. Vi håper dette kan bli et årlig arrangement, så kanskje er det Hitra som arrangerer neste gang, sier Sandvik.

Lever lenge på det

På en oppsatt løype på plassen er Agnes Holm i gang med rullatorløp.

- Det her var jo ikke noe "gæli". Det var så artig at det kunne jeg holdt på med hele dagen, gliser hun mens hun manøvrerer rullatoren fint mellom kjeglene  som er satt opp mot målstreken.

Etter målgang forteller at hun at hun egentlig stiller til start med en skade på grunn av en betennelse i en tå, men det gikk bare godt. Noen av ledsagerne tuller med at det er mye bruk av astmamedisin i denne konkurransen, for det har de hørt er bra.

- Det er så trivelig med sånne dager! Jeg har vært her to ganger før og kjørt bil. Det er kjempefint og det gir meg glede - lenge! Jeg skulle bare ha hatt med meg fotoapparatet, smiler Agnes Holm.

Skal snart på storfest

Lenger bort er Agnes sine "konkurrenter" fra Hitra, Inger Lervik og Gerd Dalen i gang med å kaste hestesko mot jernstang.

- Dette er bra realt og veldig artig! Det er mye aktiviteter å få være med på, og det liker vi. Snart skal vi ha storfest på hotellet, forteller Inger Lervik før hun får kommentaren "strålende innsats" på kortet sitt for hesteskokast.

Gebisskast er også en av øvelsene og her gjelder det å kaste godteri-tenner så langt som mulig med underarmskast.

- Det var å kaste de der gebissene som var artigst, ler Lervik som i likhet med mange andre var glad for at de slapp å bruke sine egne tenner.