Blått kompetansesenter har reist seg. Gjenlyd fra skritt høres når man går igjennom gangene, men det varer ikke lenge. Det er klart for innflytting, og de første bedriftene som skal inn i bygget har travle dager. Det pakkes ned og det bæres ut.

Ni bedrifter i første omgang

Cecilie Bogø jobber for huseier Gåsø Næringsutvikling. Hun koordinerer innflyttingen etter beste evne og innrømmer at det er travle dager.

- Det kommer ni bedrifter nå i første omgang, og så kommer resten etterhvert mot åpningsdato 2. juni. Da er det åpningsfest og åpent hus for alle. Jeg gleder meg, sier Bogø.

Aquatic Concept Group, Steinsvik, Åkerblå, Trøndersk kystkompetanse, Prebio, Måsøval, Blått Kompetansesenter, Opplæringskontoret Sør-Fosen og Frøya-Hitra ressurssenter er de første som tar i bruk de nye kontorene sine.

- Stresset? Nei! Vi har jo nettopp begynt.

Roar Ledel fra Kontorplan står midt i blant kasse på kasse med kontormøbler. Han forteller at en liten trailer måtte til for å frakte alle møblene til kompetansesenteret.

Tre montører er i sving med å forvandle flatpakka møbler til topp moderne kontorinventar. Helt uten bruk av monteringsanvisning.

- Bruksanvisninger er for pyser, ler den ene.

Ledel holder kontroll på at bedriftene får de møblene de har bestilt. Men på spørsmål fra lokalavisen benekter han at han er stresset.

- Stresset? Nei! Vi har jo nettopp begynt.

- Vil skape trivsel blant ansatte

En av bedriftene som bruker dagene på flytting er Åkerblå (tidligere Havbrukstjenesten).

- Det blir flott å komme over i et moderne bygg. I Blått kompetansesenter vil vi få en nærere tilknytning til andre bedrifter og aktører i bransjen. Det vil skape trivsel blant de ansatte, forteller administrerende direktør i Åkerblå, Roger Sørensen.

Dobbelt så mange kvadrat

300 splitter nye kvadratmeter ligger klare for å ta i mot Sørensen og kollegene i det nye senteret. De har hatt halvparten så mange kvadrat til rådighet på Siholmen.

- Vi gleder oss til å flytte inn. Det blir fint å komme inn i lyse lokaler. Selv så bryr jeg meg ikke så mye om hvor jeg sitter og jobber, men jeg ser det som et pluss at vi får en infrastruktur på data som ikke er til bryderi og til heft, sier Roger Sørensen i gammelkontoret som fylles med ekko i takt med at møblene forsvinner ut døra.