Sist helg var det duket for stor feiring på Halten. Fredag kveld ankom et brudepar og 62 gjester med Trondheimsfjord 1, og ble innstallert både i brygga og i låna. Etter at hver i sær hadde funnet sin seng ble det servert fiskesuppe i Tørrfiskrommet, hvor praten og kosen fortsatte inn i de små timer.

Lørdag opprant med bra vær, og etter at frokosten var fortært ble det tid til litt småturer og guiding rundt omkring. Noen av gjestene fikk til og med fisk!

Guttorm Reppe holdt et historisk foredrag som mange av gjestene fikk med seg.

Han hadde også med seg blomster fra ordfører i Frøya, Berit Flåmo, som han overrakte brudeparet til stor jubel.

Tørrfiskrommet ble pyntet og bordene dekket, og kl. 1500 var det en vakker seremoni hvor Gro Vaadal Warnes og Jørn Eliassen ble viet.

Mange av gjestene hadde øvd inn underholdningsinnslag, og stemingen var stor fram mot middagen kl. 1700

Brudeparet Gro Vaadal Warnes og Jørn Eliassen.

Det var bestilt havets festbord, og daglig leder i Stiftelsen Halten NDM Bjørn Vogelsang og hans hjelpere stilte med et assortert utvalg sjømat.

At matlysten var god var det ingen tvil om, og det ble noen lystige øyeblikk da bruden sto og slo krabbeklør med hammer så skura sto!

Kortreist rabarbrakompott ble også tatt godt imot.

Etter mat og taler fortsatte bryllupsfesten med sang og dans utover natta

Søndag etter frokost ble det pakket, og mens man gikk og trødde og ventet på båten kom det godt med at Fiskarheimen serverte kaffe og nystekte vafler.

Da Trondheimsfjord1 kom for å hente gjestene blåste det ca 20 sekundmeter, og båten var som en vill hest ute på havna. Den kom seg avgårde til slutt, men turen heimover egner seg nok best i muntlige overleveringer. Man kan nok trygt anta at det ikke ble spist mye av lunchen som var planlagt ombord.

Brudeparet har fortalt at de leita i omtrent et år for å finne et sted som var rustikt nok, og som hadde plass til alle. I etterkant sa de seg svært fornøyde med opplegget og med helga på Halten.

Daglig leder Bjørn Vogelsang er også fornøyd med utfallet av helga, til tross for at antallet gjester var helt i grenseland for hva man kan klare. Som den eneste ansatte der ute er han også helt avhengig av hjelp fra dugnadsgjengen «Halten Slitarlag» og ellers fra folk på øya.

Ti slutt: Bruden glemte brudebuketten sin da hun dro, men husket å ta med seg blomstene fra ordføreren på Frøya.

Av Anne Folvik

Daglig leder Bjørn Vogelsang og tre av hans gode hjelpere. Fra v. Kristin Rabben, Bjørn Vogelsang, Anne Folvik og Jorunn Rabben Gjerde. Den fjerde gode hjelperen Foto: Solfrid Sundli Naas
Bryllupsgjestene ksote seg emd mye god mat. Foto: Solfrid Sundli Naas