"Vaktbikkjer"

Per Ervik roste elevrådet for arbeidet med trafikksikkerhet og fordi de utfordret politikerne.

- Dere er flotte ”vaktbikkjer” som passer på at vi politikere gjør jobben vår. Jeg håper dere engasjerer dere videre og følger opp dette viktige arbeidet. Vi har ingen å miste, sa Ervik.

Han la til at det i budsjettforslaget i Hitra kommune er foreslått å sette av en million kroner til trafikksikkerhetstiltak.

- Selv om budsjettet ikke er vedtatt ennå, har jeg stor tro på at det er tverrpolitisk enighet om å avsette et større beløp til dette formålet, uttalte Ervik.

Han orienterte også om at politikerne vil prøve å få vedtatt en ”Hitra-pakke” i fylkestinget som skal gi midler til utbygging av gang- og sykkelbaner.

- Vi i Pensjonistpartiet skal i hvert fall gjøre vårt beste for å få fylkespolitikerne med på dette. Jeg håper også de andre lokalpartiene vil engasjere sine kontakter på fylkesplan. Der er tross alt her pengene til gang- og fylkesveier bevilges.

Tar elevene på alvor

Plansjef Dag Robert Bjørshol berømmet også skolens innsats.

- Det er viktig å sette søkelys på aktuelle saker. Vi tar slike innspill alvorlig, og ser hva vi kan gjøre, sa plansjefen som opplyste at kommunen de siste årene har laget om lag 25 busslommer for å bedre trafikksikkerheten.

Leder i trafikksikkerhetsutvalget, Dag Willmann, var imponert over skolens trafikksikkerhets-plan.

- Dere har rett og slett gjort et imponerende arbeid. Dette kan vi politikere lære mye av og bruke i vårt videre arbeid, mente Willmann.

Han var enig i at gang- og sykkeveier er viktig

- Problemet er at det er fylket som finansierer disse. Dessverre har kommunen heller ikke fått tillatelse til å forskuttere byggeutgiftene, forklarte Dag Willmann som takket for invitasjonen fra Strand oppvekstsenter.

- Det er kjempefint at vi får god kjennskap til utfordringene dere har. Og så må dere stille krav til oss politikere, og sørge for at vi gjør det vi skal.

Aktivitet fra morgen til kveld

Rektor Bjørg Vaagen Jakobsen fortalte at elevene har medvirket sterkt til trafikksikkerhetsplanen.

- Elevene har vært svært delaktige i arbeidet. Blant annet har de tatt bilder og kartlagt aktuelle tiltak som kan bedre trafikksikkerheten.

Hun forklarte også at skolen og uteområdet med kunstgrasbane er attraktivt.

- Her er det folk og aktivitet fra morgen til langt på kveld. Det er ikke mange timene i uka det ikke er yrende liv her med aktiviteter både innendørs og utendørs. Men dessverre er det ikke for alle trygt å ta seg fram til skolen på sykkel eller til fots. Mange må skysses med bil til og fra. Og det er jo synd, ikke minst med tanke på folkehelsa. Alle har godt av å kunne røre seg litt på egen hånd. Men da må det må selvfølgelig skje på en trygg måte.

"Summetonen"

Ivar Kværnø ga uttrykk for at han var lei av å vente på nødvendige trafikksikkerhetstiltak.

- Nå vi ikke lenger bare sitte å høre på ”summetonen”. Nå må vi ta direkte kontakt og sørge for at noe skjer. Både store og små må få anledning til å bruke både sykkel og føtter trygt langs veiene. Nå er det jo nærmest forbundet med livsfare å ferdes her som myk trafikkant, mente Ivar Kværnø.

Jan Egil Handberg avsluttet med en oppfordring til elevene.

- Inntil det blir en sikker gang- og sykkelvei, må dere bruk refleks. Sørg for å bli sett i mørket, oppfordret Handberg.