Sola gjestet etterlengtet øyriket i det lokalavisas øypatrulje satte kursen ut for å forevige en smakebit av ferielivet. Første stopp ble Barmanfjord, nermere bestemt Bjørn Myhrens Verksted hvor det var stor aktivitet og en hurtig voksende bilpark i sommersola.

- Det er enormt mye å gjøre nå i ferien ja, men vi er faktisk nede i bare én ukes ventetid, smiler Hilde Mellemsæther blidt og byr på fristende kaffetår.

Enda ingen revne clutcher

Hilde forteller at sommeren byr på ekstra travle dager og at mange turister gjør at type uhell som motorstopp og punkteringer oftere dukker opp på en allerede tettpakket timeplan.

- Men vi har faktisk ikke hatt noen clutch-bytter enna i år. Det er litt rart, resonerer Hilde for seg selv.

10 % stigning

Hun forklarer at en svært bratt Hitratunnell gjør at bilister med slitte clutcher fort kan får trøbbel i sitt første møte med øyregionen, og at kanskje ikke alle er like flinke til å sjekke bilene sine før de tar fatt på ferie i hele 10% helling.

– Mange blir overrasket over hvor bratt det egentlig er, sier Hilde og blir avbrutt av telefonen.

Nye krefter på laget

Inne i verkstedhallen står Bjørn Myhren selv og tørker hendene tørre for olje. Han vil rose sine to nye ansatte for at verksteddrifta ser ut til å gå noenlunde knirkefritt for seg også i sommerhalvåret.

- Vi var så heldige å få tak i to særdeles dyktige bilmekanikere fra Lithauen som kom til Hitra for å søke arbeid. Så mye takket være dem kan vi kjøre konstant med tre mekanikere på jobb hele tiden, smiler Bjørn.

Skryt til bobilturistene

Bobil er et stadig vanligere syn også langs øyregionens veinett og 2013 har vært et rekordår i salg av bobiler på landsbasis. Alikevel er de sjeldne å se på verksted og akkurat bobilsjåførene synes Hilde gjerne kan få noen rosende ord i sommersola.

- Det virker som bobilsjåfører er veldig flinke til å sjekke bilene sine godt før de drar, noe som er svært viktig før man putter inn familien for å nyte ferielivet, smetter Hilde inn før hun på nytt blir avbrutt av telefonen.

- Det er enormt mye å gjøre nå i ferien, ja, men vi er faktisk nede i bare én ukes ventetid, sier Hilde Mellemsæther.