Øypatruljen har i dag lagt ut på 3 av sitt 2012-tokt. Fredag morgen tok vi av fra hovedveien mellom Skarsvågen og Hallaraen, kjørte langs en grusvei, gjennom to grinder og her - her i Grubba - åpenbarer det seg en utrolig flott hage.

Og i andreetasje på garasjen - her møter vi Elin Grubba Rabben, innehaver av Frøyas kanskje mest bortgjemte butikk. Det som startet som en nettbutikk for omlag tre år siden, er nå også blitt et lite utsalg av interiør, pyntegjenstander, duker og annet.

Kosejobb

- Jeg gjør dette som hobby og trives med å gjøre dette på fritida, forteller Elin og tar Øypatruljen vel imot. Varene kjøpes inn fra ulike leverandører, blant annet slike hun treffer på messer og markeder.

- Har du kunder hver dag, da, lurer vi på.

- Jeg kan vel ikke si det, det ville vært en overdrivelse. Men enkelte dager er det mange innom. At det går rundt, er det viktigste for meg. Jeg vil kose meg med dette som lite, sier Elin.

Overtok farens hus

Elin Grubba Rabben har vært mye på Frøya. Og for fem år siden overtok hun farens barndomshjem i Grubba etter to onkler og flyttet hit. Utenfor har hun opparbeidet en nydelig hage, der bugnende blomsterbed og urter er fordelt i ulike avdelinger.

- Dette er min form for trim. I stedet for å kjøre inn til treningssenter på Sistranda, holder jeg meg i form her ute, forteller hun.

Tips oss!

Øypatruljens ferden går etter planen i dag (fredag) videre i retning Nordskaget og deretter mot Stølan. Vi ønsker tips om folk og hendelser vi bør besøke. Har du kaffen klar og lar oss svinge innom? Eller kjenner du til andre vi bør prate med?

Husk at for Øypatruljen er ingen oppdrag og historier for små eller for store.

Ring eller tekst til Øypatruljens mobiltelefon 951 64 597, eller ring hjemmeredaksjonen på nummer 72 44 04 00.

Du kan også nå oss på epost til post@hitra-froya.no eller på tekstmelding til 2399 (husk da kodeordet HF TIPS)

Noen av reportasjene fra Øypatruljens ferd vil du finne her på hitra-froya.no, andre i papiravisa. I dagens (fredag) utgave av papiravisa kan du bl.a. lese om de som mener de virkelig har funnet Eldorado.

Utenfor har Elin opparbeidet en nydelig hage, der bugnende blomsterbed og urter er fordelt i ulike avdelinger.