Tre trøndere deltar i helga under tevlinga "Norges sterkeste mann" i Telenor Arena ved Oslo. Blant dem er Kevin Larsen (22) fra Fjellværøya - under fjorårets arrangement kåret til den 6. sterkeste mann i landet. Og med ingen andre øyværinger over på lista, tok vi den gangen sjansen på å utnevne Kevin til Norges sterkeste øyværing.

Det er han sannsynligvis fortsatt, men det skal Larsen prøve å bevise i helga foran flere tusen tilskuere.

Trakk 14-tonns lastebil

Etter showet i fjor, der å trekke en fjorten tonn lastebil var en av øvelsene, tok lokalavisa en prat med Kevin Larsen (21).

- Jeg ble jo aldri fotballproff, så da var det bare å begynne å ta i. Og etter denne konkurransen er jeg nå topp motivert, sa Larsen.

Blant tolv muskelbunter kvalifiserte Larsen seg blant de seks beste, og kvalifiserte seg videre til superfinalen i konkurransen «Norges sterkeste mann 2011». Under kvaliken ble de utfordret i øvelser som dekkvelt, stokkpress, «farmer’s walk» og truck-pulling. Deltakerne ble målt i tid og antall.

- Hvert dekk veide 500 kilo, vi måtte velte seks. Stokken veide 130 kilo, og skulle løftes fra gulv til over hodet. Farmer’s walk er koffertbæring, der hver koffert veide 125 kilo og skulle bæres 60 meter. Lastebilen veide fjorten tonn, og skulle trekkes en viss distanse på kortest mulig tid, fortalte hitterværingen.

God og mør i ettertid

I lastebiltrekkinga gjorde han det skarpt med en tredjeplass. I superfinalen var utfordringen å løfte fem store steiner til fem forskjellige nivåer. Larsen innrømmer at han følte seg god og mør i ettertid.

- Det ble noen tonn tunge løft gjennom konkurransen, og det kjennes ut som jeg har fått juling, humret han.

Kevin bor for tiden i Trondheim, men foreldrene er fra Fjellværøya. I Trondheim jobber han som lastebilmekaniker, og kanskje er det nettopp der han har fått sitt treningsgrunnlag.

- Man skulle kanskje tro at jeg tjuvtrente på å trekke lastebiler på jobb, men det skjer ikke så ofte. Jeg trener tre ganger i uka på treningsstudio. I tillegg blir det øvelser i industribygg der vi løfter blant annet steiner og dekk. Ellers tar jeg tran, hevder Larsen.

Northug mot verdens sterkeste

I tillegg til Larsen skal også trønderne Espen Aune (kåret til Norges sterkeste mann 2011) og skikongen Petter Northug delta i konkurranser i Telenor Arena i helga.

Espen Aune og Kevin Larsen skal delta i selve konkurransen, mens Northug skal ha sin egen konkurranse mot verdens sterkste mann 2011, Brian Shaw fra USA. Der skal utholdenhet og power bli testet. Mosvika fotball, fotballaget til Petter, skal også spille fotball kamp mot Strongman allstars+Jostein Flo som pauseunderholdning.