Gøran Hansen har vært gjennom en tøff opptreningsperiode før han nå endelig kan åpne sin egen, store utstilling.

September i fjor fikk frøyværingen et alvorlig hjertestans på vei til St. Olavs i Trondheim. Hjertestansen varte i vel 30 minutter, og han kom tilbake etter langvarig hjerte- lungeredning. Gøran Hansen hadde hatt en urovekkende lungebetennelse allerede fra påsketider, og var på vei til sykehuset på grunn av at han nesten ikke fikk puste. Hendelsen satte en stopp i Hansens livslange malerhobby, men nå er han tilbake for fullt.

Gøran har alltid ønsket seg sin egen utstilling. Han har hatt mindre utstillinger tidligere, men det er først nå at han har maleri nok til å skape et galleri. Gøran Hansen forteller at han har hatt lyst til en utstilling så lenge han husker:

- Det er jo en idé jeg har hatt lyst til å gjennomføre veldig lenge, og nå er det endelig på plass, smiler Hansen.

Kunsten blir preget

Han har malt siden barndommen, og forteller at det var hans kunstneriske familie som fikk han på sporet av kunst og maleri. Gøran har troen på på enkel kunst - konkret og simpelt vakkert, kunst man bare kan hvile øynene på uten å tenke for mye. Men på vegne av fjorhøstens hendelse hinter han om endringer:

- Man opplever jo godt mye når man ligger et halvt år på sykehus, en halvannen måned i koma fulgt av tøff opprening. Man får et helt nytt syn på livet. Det spørs om kunsten min fremover blir preget av dette, og jeg tror jeg skal få uttrykt min opplevelse gjennom kunsten min i fremtidige maleri og utstillinger.

Maritimt

Rundt i lokalet henger det maleri man uten anstrengelse drømmer seg bort i. Gøran liker seg best når han får male hendelsesbilder fra Gammel-Frøya og maritime solopp- og nedganger, forteller han. Når Gøran får spørsmål om motivasjon og inspirasjon, nøler han ikke lenge. Det er familien som har vært den klart viktigste hjelperytteren.

- Først og fremst var min bestefar fotograf og jeg har et helt arkiv liggende hjemme av bilder han tok, jeg har hentet mye inspirasjon derifra. Flere av maleriene mine er basert på fotografiene hans.

Etter Gørans hendelse og opplevelser var det ikke en enkel sak å ta opp igjen hobbyen han gjennom hele livet har funnet ro i, og forteller at det er hans datter, barnebarn og gode kompiser som har gjort at han er oppe og står igjen:

- Jeg visste ikke om jeg hadde lyst til å begynne på igjen, men jeg har funnet så mye motivasjon i familien og de rundt meg, så nå er det full fres igjen, jeg angrer ikke ett sekund. Samtidig vil jeg legge igjen en takk til helsevesenet, sykehuset, ambulanse og sykepleiere for den fantastiske innsatsen de har lagt inn. Jeg tror folk tar det for gitt, det er først når man havner i slike situasjonen man virkelig innser hvor heldig vi er som har så flinke fagpersoner, det vil jeg få frem. Som takk gir jeg dem rabatt på utstillingen min til helgen, sier Gøran Hansen.

Han ønsker seg mange besøkende i løpet av utstillingen, som står åpent på Brøgga på Siholmen helgen 14. og 15. juli og den 4. og 5. august.