I dag markerte barn og voksne ved Nabeita oppvekstsenter avdeling barnehage samenes nasjonaldag (som egentlig er 6. februar). Med lånte kofter - en Karasjokkofte og en sjøsamekofte (kystkoften) - og lavvo ute på lekeplassen, skapte det en flott ramme rundt samefolkets dag. Og da var det også helt naturlig å rocke til den kanskje mest kjente samiske rockelåtene av dem alle de siste årene; "Oro jaska beana" (av ungdomsbandet Blacksheeps).

Barnehagen har sendt oss disse artige videoen fra feiringa (start videoen ved å klikke på hovedbildet samt på videoen under, hvor Gabriel tar en joik etter Sámiid ædnan, det norske bidraget til Melodi Grand Prix i 1980).

Barnehagens personale tente bål og samlet alle de 60 barna til felles samlingsstund ute, forteller Carina Skarsvåg fra Nabeita oppvekstsenter.

- Vi hadde med oss Gabriel (4 år) som hadde på seg si kofte. Han har slekt fra Lakselv og bar Karasjokkofta stolt. Vi lærte å si hei på samisk, joika, fortalte et samisk eventyr og rocka til Oro Jaska Beana. I tillegg joika Gabriel en joik helt alene, forteller Skarsvåg.

Mat må rockeheltene selvsagt også ha. På menyen sto det finnbiff og potetmos.

- Resten av dagen ville barna høre samisk musikk, tydelig at de syntes det var spennende, forteller Skarsvåg.

Har du også en artig historie fra din barnehage- eller skoledag? Send det gjerne til lokalavisa på post@hitra-froya.no

I svart kystkofte er Julie Kristoffersen og i rød og blå er Carina Skarsvåg. Gutten med samekofte er Garbriel Farstad Eidesen.