Langfredag inviterer Folkeakademiet Frøya igjen til langfredagsfjære-vandring på Uttian, etter gode erfaringer med fjorårets fjærevandring, der ca. 120 personer deltok.

I år skjer vandringa i samarbeid med Newton-rommet på Frøya videregående skole, langfredag ettermiddag.

- I siste del av påskeuka bruker det å være stor-fjære, «langfredagsfjære». Det innbyr til utforsking av sjøbotnen som da blir tørrlagt. Fjæra er et område som yrer av liv, og som tiltrekker seg interesse, ikke minst fra ungene, forteller Rita Hovde, som er pressekontakt i Folkeakademiet Frøya.

Fjærevandringa ledes også i år av Ola Vie. Men i år har han med seg to marinbiologer, Bjørn Jensen og Jussi Evertsen. Den siste har doktorgrad på nakensnegler. De vil sette opp akvarier i fjæra og samle fjæreorganismer der. Jensen og Evertsen vil også dykke etter godbiter i havet før fjærevandringa.

- Det blir satt opp griller, og godbitene blir grillet sånn at de besøkende kan få smake havets delikatesser. De som ønsker det, kan også benytte grillene til egen grillmat. Det vil i tillegg bli anledning til å kjøpe kaffe, saft og kanskje en kakebit, forteller Hovde, som samtidig tipser om at det kan være lurt å ta med seg bøtter og spader til barna, og gjerne også gjødselgreip.

Parkering må skje på snuplassen «frammi Gården» på Uttian. Der vil det stå parkeringsvakt. Ellers vil det bli satt opp skilt i veikanten der en skal ta av til fjæra.