- Kjennelsen betyr at FosenNamsos sjø får kontrakten, men det er en klagefrist fram til neste mandag. Det er i tilfelle Boreal som da kan klage, sier Kjell Utvaag i Atb.

Det fylkeskommunale selskapet Atb valgte i høst å gi anbudet på all båt- og ferjedrift i Sør-Trøndelag til Boreal. Avgjørelsen ble klaget inn av den andre anbyderen: FosenNamsos sjø.

Både tingretten, og nå lagmannsretten, kom til at Boreal ikke fylte de formelle kravene.

Så hvis Boreal nå ikke leverer klage, vil det fra mandag være klart at Fosen Namsos sjø får fortsette som tilbyder av de kollektive båtrutene øyværingene bruker.

- Vi håper på det. Vi har jo kjørt disse rutene i alle år, og har veldig lyst til å fortsette med det, sier administrerende direktør i FosenNamsos sjø, Grete Fuglem Tennås.

For øyrekka innebærer tilbudet fra Fosennamsos at det skal settes inn en ny kombibåt for «Frøyfart», og at «Frøyaferja» skal bygges om. På kystekspressrutene skal dagens båter byttes ut i løpet av 2014.

Fuglem Tennå ønsker ikke å gå noe mer inn i detaljene på tilbudet FosenNamsos sjø leverte, før den endelige kontrakten er skrevet.