Lokale ildsjeler i friidrettsmiljøet på Hitra har stukket sine hoder sammen for å skape liv i friidretten og terrengløpene i-gjen. Resultatet ble Hjorteløpet som arrangeres søndag i Fillan sentrum.

Løpet er åpent for alle, også seniorer. Hjorteløpet er et samarbeid mellom skolene og friidretts-interesserte, mens Hitra Friidrettsklubb og friidrettsgruppa i Sandstad idrettslag står som tekniske arrangører. De lover pokaler til de tre beste i hver klasse samt deltakerpremie til alle yngre løpere opp til og med 12 år. Premieutdelingen vil foregå ved hotellet straks etter løpet. Her vil det også bli servert en løpsbuffé.

Stooor pokal

Aller gjevest er likevel den store vandrepokalen. Den går til den beste skolen, men vinnes til odel og eie først etter fem napp i pokalen. Poenggivning baseres på skolens deltakelse og resultater. Jo flere som deltar, jo større sjanse for å vinne.

Heiagjenger

For å synliggjøre hvor den enkelte løper kommer fra, oppfordres alle fra Fillan til å stille grønn trøye, Sandstad i gul trøye, Dolmøy i svart trøye, Fjellværøy i rød/oransje, Kvenvær i hvit og Frøya i blå trøye. Fotballdraktene kan være naturlig å bruke for mange.

- På denne måten blir det lettere å være heiagjeng. Vi vil jo at alle heier på andre når de ikke selv løper, sier Lars Kvaale.

Terrengløpskarusell

Tre av ildsjelene, Lars Kvaale, Wenche Børø Larsen og Jan Kjølsø, håper alle Hjorteløpet vil være med å skape økt interesse for friidrett og terrengløp.

- Håpet er at vi fra neste sesong igjen kan dra i gang en terreng-løpskarusell der løp arrangeres rundt omkring i grendene.

Innendørstrening

For å holde interessen oppe, blir det i vinter friidrettstrening innendørs i Hitrahallen hver tirsdag etter høstferien. Treningen er åpen for 8-åringer og oppover.

I tillegg vurderes det også å arrangere Sandstad-leker i friidrett i løpet av høsten.

Arrangørene understreker at Hjorteløpet starter kl. 11 søndag (og ikke kl. 12 som det sto på de første plakatene.)

Påmeldinga skjer utenfor hotellet i Fillan i god tid før start eller på hjortelopet@hotmail.com