Hitra kommune la i februar Bogøs kiosk ut for salg, etter at de fikk en henvendelse fra vaktselskapet Alpha Security AS ved styreleder Rune Vitsøe, om at de ønsket å kjøpe eiendommen, der de ville bygge en vaktbase.

I salgsannonsen sto det blant annet at det søkes en kjøper som kan komplettere og utvikle tilbudet for de næringsbedriftene som allerede er etablert i området. Det sto også at vektertjenester var blant de tjenestene som kommunen så på som hensiktsmessig.

Etter anbudsrunden kom det inn to bud, der Alpha Security bød 150.000 kroner, og Hitra Turistservice bød 350.000 kroner. Rådmannen mente at Alpha Security skulle få kjøpe kiosken, og la saken frem for formannskapet før påske.

Grunnen til at rådmannen ville la Alpha Security få kjøpe kiosken var at virksomheten til selskapet lå nærmest opp til kriteriene i salgsannonsen, og spesielt at det ville tilføre ny aktivitet til området.

Vekterselskapet har snarlig behov for en base på grunn av akt aktivitet og nye krav om bemannet base.  De vil oppgradere bygget for rundt to millioner kroner slik at det i tillegg kan brukes til møte og kontorlokaler for utleie, og overnattingsmuligheter for hurtigbåtmannskap dersom det blir en tidlig avgang i fremtiden.

Alpha Security skrev også at de er villig til å være med i en budrunde.

Men politikerne mente enstemmig at Hitra Turistservice skal få kjøpe kiosken.

Hitra Turistservice skriver i sitt anbud at de ønsker å flytte Hitra Bilutleie til tomta, og bygge garasje og vaskemuligheter. De vil også tilby overnatting for mannskap ved  eventuelt fremtidig tidlig avgang for hurtigbåten. I tillegg vil de bygge et servicekontor med tanke på fremtidig cruisetrafikk til Hitra.

De skriver også at de har vært i kontakt med et vaktselskap som ønsker å etablere seg på Jøsnøya og som kan være tenkes å leie en del av huset. Det går ikke frem om dette er Alpha Security eller et annet vaktselskap.

Saken skulle egentlig sluttbehandles i kommunestyret.

Kan bli behandlet på nytt

Men nå legges saken på nytt frem for formannskapet, med spørsmål fra rådmannen om den skal behandles på nytt.

Bakgrunnen er en e-post til ordfører Ole Haugen dagen etter formannskapsmøtet, der Rune Vitsøe spør om saken kan behandles på nytt, etter at han hadde snakket med Tom Skare(Frp) etter møtet.

- Spørsmålet vi har nå er om denne saken er avgjort, eller om den kan vurderes på nytt, da vår interesse for å gå opp i pris ikke ble lagt fram for formannskapet!? Som jeg forsto på Tom ville nok dette vært veldig viktig info for saken, skriver Vitsøe.

- Kort tid etter utgått budfrist, kontaktet jeg Audun Liland(saksbehandler, journ.anm) for å høre antall interessenter. Jeg fikk høre at det var to interessenter, og at den andre hadde høyere bud enn oss. Men at vi hadde et bedre tilbud mtp skisser, planer osv. Uten å vite hvor høyt det andre budet var, sa jeg at vi kunne være interessert i å gå opp til 300 til 350.000,- om dette gjorde saken vår noe sterkere. Jeg fikk til svar at det ikke var beløpet som var det viktigste, men heller det å få aktivitet i, og ha gode planer for bygget. Føler nå at vi har "tapt" på litt feil grunnlag, skriver Vitsøe.

Han skriver videre at de tidligere har vært i kontakt med Jon Birger Brevik ved Hitra Turistservice om å få kjøpe det gamle bygget deres på Kalvøya, men at de i stedet ble tilbud å leie lokalene.

Etter det kontaktet Vitsøe kommunen om å få kjøpe Bogøs kiosk, og la som nevnt inn et bud på 150.000 kroner. Da ble de kontaktet av Hitra Turistservice.

- Dagen før budfristen gikk ut, fikk jeg sms fra dem der Jon Birger Brevik spurte om vi fortsatt var interessert i å etablere oss på Justenøya. Jeg svarte at vi hadde lagt inn bud på kiosken, og at å leie ikke var aktuelt for vår del. Dersom vi ikke fikk dette, ville vi vurdere lokaler på Frøya. Jeg fikk ikke mer svar fra John Birger, skriver Vitsøe.