Oddvar Olsen er hyret inn for å tine bort isen som har ligget tykk på kunstgressbanen i Hitra idrettspark.

- Det er et forsøksprosjekt som vi er veldig spente på. Jeg har snakket med folk som har gjort det før, men jeg vet ikke akkurat hvilke forhold de har hatt i forhold til de vi har. Men hvis det går bra så skal vi ha hele banen isfri i løpet av elleve-tolv døgn, sier Oddvar Olsen.

Islaget som har ligget tykk på kunstgressbanen i flere uker, har gjort at Hitra FK har måttet trene andre plasser så lenge.

Opptiningen startet mandag formiddag i et hjørne av kunstgressbanen, som Olsen håper skal være ferdig tint etter rundt ti timer. Til opptiningen har de leid en dieseldrevet opptiningsmaskin, som sender oppvarmet frostvæske gjennom lange kabler. Kablene blir så dekket med isolasjonsmatter for å holde på varmen. 1.200 liter diesel ble sponset av Måsøval fiskeoppdrett.

Etter tre timer kunne Olsen ta en liten sjekk på om varmekablene gjorde jobben sin.

- Det er grønt gras, konstaterer Olsen. Og der, rett under varmekablene ser vi så vidt i kunstgresset. Men det er foreløpig tint bare rett under kablene og et par centimeter til siden.

Målet er å tine dypt nok til at vannet i det drenerende laget under gressmatta smelter. Da vil vannet forhåpentlig renne unna.

Det kan ta opp til tolv dager å tine hele kunstgressbanen.

- Har du troen på at det vil være ferdig tint etter ti timer?

- Jeg håper, mer enn jeg tror, slik det ser ut nå, sier Olsen.

Hvis alt går etter planen må de flytte kablene og mattene til neste område som skal tines.

- Det blir ganske mannskapskrevende å flytte mattene og slangene videre.

- Hva om det regner og fryser på is igjen der dere har tinet?

- Da må vi rette blikket oppover og spørre om litt hjelp. Det er som sagt et forsøksprosjekt, og det kan hende at vi får de samme værforholdene som gjorde at banen ble islagt. Det er det ingen garanti for, sier Olsen og ser opp mot himmelen.