I går meldte hitra-froya.no at firmaene Arnfinn Olsen AS på Hitra og Frøya Vertshus Skogly AS på Frøya begge er begjært tvangsoppløst. Felles for selskapene er at de ifølge tingretten ikke har levert årsregnskap. Og felles for begge selskapene er at de har samme regnskapsfører.

Randi Schei i firmaet Arnfinn Olsen AS sier de hele tiden har fått forsikringer fra regnskapsføreren om at alt er under kontroll, og at begjæringen om tvangsoppløsning derfor kom veldig overraskende.

-  Vi har kommet i uføre fordi regnskapsfører ikke har gjort jobben sin. Hver gang vi har bedt om papirer, har vi fått forsikringer om at "dette skal ordne seg", sier Schei.

- Hos oss har ikke regnskapsfirmaet gjort jobben sin, det er det som er vårt problem. Hva som er skyld i at firmaet selv er begjært konkurs, det kjenner jeg ikke til, sier Schei.

Også tidligere i år skal Schei og firmaet ha vært nødt til å møte i retten for å forklare hvorfor papirer og penger uteblir. I vinter var det skatteetaten som ville slå Hitra-firmaet konkurs på grunn av manglende innbetalinger.

- Vi gikk over til dette regnskapskontoret i fjor høst. Det angrer vi bittert på. Mot skatteetaten fikk vi ordna opp, og vår nye bobestyrer har stor tro på at det får vi til denne gangen også, fordi det er større midler i boet enn det kravene lyder på. Men det er skikkelig kjedelig. Alt dette gir oss merkostnader og det blir veldig tungvint å drive; Vi får jo ikke kreditt noen sted, sier Schei.

Hun legger til at drifta i selskapet likevel går omtrent som normalt.

- Og vår nye regnskapsfører i Hemne jobber virkelig godt for oss og skal ta etter alt papirarbeidet. Så vi har tro på at dette ordner seg, sier hun.