En person ble skadet da en røykdykkerflaske med trykkluft sprang lekk, og fløy som en rakett rundt på brannstasjonen på Hitra. Ulykken skjedde da brannmannskapene skulle fylle luft på flaskene etter et oppdrag på Fjellværsøya lørdag 22.oktober.

Traff brannkonstabel bakfra

- Det skjedde en arbeidsulykke ved brannstasjonen, knyttet til fylling av luft på en røykdykkerflaske. Det skjedde et eller annet med ventilen, det er uklart om den veltet eller om den fikk et slag. Den tok av og traff en brannkonstabel bakfra og i siden, slik at han fikk brist i et par ribbein, forteller Kjell Roar Sæther, personalsjef i Hitra kommune.

- Vi er usikre på hva som skjedde, sier Kjell Roar Sæther, personalsjef i Hitra kommune.

Etter det lokalavisa kjenner til ble også en feierbil, og en port i brannstasjonen skadet.

Mannen som ble skadet er fremdeles sykmeldt. Ulykken ble ifølge Sæther varslet til arbeidstilsynet første virkedag etter at det skjedde.

- I grenseland for rapportering

- Jeg ringte og varslet arbeidstilsynet muntlig. De mente at det kanskje var i grenseland for om det var en rapporteringspliktig ulykke eller ikke, sier Sæther.

Men ulykken ble likevel rapportert inn skriftlig i ettertid.

- Vi er usikre på hva som skjedde, og vi ser på det som en sak for å kunne forbedre rutinene våre. Derfor ønsker vi å ha en dialog med arbeidstilsynet, forteller personalsjefen.

928 28 154 lars.otto.eide@hitra-froya.no